Blogolunk / Egészség

Megnyugtatja a köhögést, jó megfázásra, tele van vitaminokkal, de senki sem használja…

A dió az egyik legértékesebb növényünk, mert amellett, hogy sok süteményt és péksüteményt ízesít, számos betegség és fertőzés kezelésére is használják.

Ha megkérdezünk egy háziasszonyt, hogy miért iszik dióhéjból készült teát, a legvalószínűbb válasz az, hogy jót tesz a keringésnek, mivel hígítja a vért.

Azonban más gyógyító tulajdonságokkal is rendelkezik:

Enyhíti a köhögést

Mindenki küzd időről időre köhögési rohamokkal. A dió feltörése után visszamaradt – tiszta – dióhéjból teát készítenek, és addig főzik, amíg a tea elég világos színű nem lesz.

Általában melegen és nem forrón isszák, mézzel és citrommal ízesítve. A mézes meleg tea kellemes és enyhíti a kellemetlenségeket, de a nagyon forró italok növelik a gégerák kockázatát.

Jótékony hatással van a gyomorfekélyre

Gyomorfekély esetén főzzünk dióhéjból jó erős teát, amit kanalanként fogyasszunk.

Kiváló kalciumforrás

Ha kalciumhiányban szenved, a kalcium pótlásának egyik legjobb módja a dióhéjtea gyakori fogyasztása. Naponta 0,5-1 liter teát ajánlott meginni.


A diólevél külsőleg is használható

A diólevélből készült főzetet kisebb felületi bőrsérülések kezelésére használhatjuk. A diólevél lehetővé teszi a bőr és a hámszövetek egészséges regenerálódását.

Ugyanakkor a diólevél használható érzéstelenítésre, a hámszövetek összehúzódására, tuberkulózis ellen, vércukorszint csökkentésre, fertőtlenítésre, baktériumölésre, gombaölésre, tonizálásra, sebgyógyításra, szájfekélyre, kötőhártya-gyulladásra, bőrbetegségekre, fagyási sérülésekre és hüvelyi betegségek gyógyítására.

Ha érdekesnek és hasznosnak találta ezt a cikket, kérjük, ossza meg ismerőseivel.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial