Recept / Tippek

Lusta töltött káposzta, mióta ezt kipróbáltam, nem töltögetem a leveleket, ez a módszer sokkal jobb!

Az egész család szereti a töltött káposztát, ezért mikor megláttam ezt a receptet, rögtön ki akartam próbálni. A finom ízével és a könnyű elkészítési módjával annyira elnyerte a tetszésünket, hogy a hétvégi ebédek folyamán mindig ott a helye.

Hozzávalók:

  • 500 g darált hús
  • 200 g rizs
  • 1 hagyma
  • 1 sárgarépa
  • 1 kg fejes káposzta
  • 200 g tejföl
  • 250 ml paradicsomlé, vagy paradicsompüré vízzel elkeverve
  • bors

Elkészítés:

A hozzávalókat készítsük elő.

 

ghfhfghfb1A káposzta külső leveleit szedd le, vágd ki a torzsáját és főzd néhány percig sós vízben a megmaradt leveleket, amíg puhák lesznek. Vegyél elő egy kuglóf formát és a megfőtt káposztaleveket tedd bele, igazítsd el őket, hogy mindenhová egyenletesen jusson. A megmaradt leveleket tedd félre.

 

ghfghfgbb2A hagymát és a répát vágd apróra, öntsd hozzá a paradicsomlevet, vagy a vízzel felhígított paradicsompürét és főzd 5 percig.

 

hjghjfhghbb3A rizst kevés sós vízbe főzd félpuhára, majd szűrd le és hagyd egy kicsit hűlni. A darált húst, a párolt zöldségeket, a tejfölt és a félig megfőzött rizst keverd össze. Fűszerezd, egy szaftos keveréket kapsz, ettől ne remélj meg, ilyennek kell lennie.

 

ghfhfghfgb4A tölteléket tedd a káposztalevelekre. A kilógó leveleket hajtogasd rá. A félretett káposztalevelekkel fedd be.

 

ghfghfghgfgobb5180 fokos sütőben süsd 1 órán keresztül.

 

ghfghfghbb6Melegen tálaljuk, tejföllel.

 

dghfghbb7Jó étvágyat!

hfghfghfgfdfobb9

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: ketkes.com

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial