Növény

Jól mutatnak, de veszélyesek lehetnek az egészségedre! 5 kerülendő növény!

A növények remekül mutatnak a lakásban, de az egészségedre veszélyesek is lehetnek, főként a gyerekekre! A növények fejfájást, gyomorbántalmakat, szédülést, hányingert, irritációt, sőt allergiát is okozhatnak, ami súlyos is lehet. Tehát nem játék! A közelmúltban készült kutatás szerint a gyerekkori mérgezések 90%-a toxikus növény levelének a lenyelése okozza.

Fikusz

A növény, amely szinte minden lakásban ott van. A szakértők szerint nagyon veszélyes, a törzse és a növény nedve rendkívül mérgező. Ha a gyerek hozzáér, könnyedén allergiát válthat ki, főként a bőrön.

Nárcisz

A csodás virág amit sokan kedvelnek és nem is gondolnánk, hogy mérgező lehet. Ha a gyerek lecsipegeti a virágát, vagy a leveleit és megeszi, szédülés, hányinger és hasmenés is lehet a következménye, nem ritka a hasfájás sem. Ha a gyerek véletlenül evett ebből a növényből, sürgősen orvoshoz kell vinni.

Leander

A növény glikozidokat tartalmaz, ezért nagyon mérgező. A leandert nem szabad lakásban tartani. A kint tartott virág esetén is nagyon figyelmesnek kell lennünk, hogy a gyerek ne fogdossa és véletlenül se vegye a szájába. Akár szívproblémákat is okozhat.

Gyöngyvirág

Az egyik legkedveltebb virág, de sokan nem tudják, hogy milyen káros lehet. Egyesek szerint gyógyhatásai vannak, viszont ebből a virágból nem szabad enni, vagy teákat készíteni, mert mérgező. A lenyelése gyomorfájdalmakat, szívproblémákat, szédülést is okozhat.

Flamingóvirág

Ezt a virágot minden virágboltban megtaláljuk, gyakran használják. A lenyelése viszont nagyon veszélyes lehet, gyomorégést, zsibbadást is okozhat.

 

Forrás:  bidista.com

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial