Egészség / Érdekesség

Itt az intelligens szemüveg, kicseréli a dioptriákat, nem kell többé szemüveget cserélni!

Azoknak akiknek szemproblémáik vannak, jól tudják, hogy egy ideig használják a szemüvegüket, majd pár év múlva, mikor már nem látnak vele jól, ki kell cseréltetniük. Van aki olvasószemüveget használ, napközben pedig a távol, vagy közellátás miatt visel szemüveget. Így legalább két szemüveget kell használnia, majd idővel ki kell cserélni, amikor más dioptriára van szükség.

A szemüveg amely beállítja a megfelelő dioptriát

Az izraeli Deep Optics kifejlesztette a különleges szemüvegek, ami rövidlátás és távollátás esetén is használható. Az intelligens lencséknek köszönhetően a szemüveg beállítja a dioptriát, attól függően, hogy milyen távolra nézel.

Az új szemüveg több szenzora folyamatosan figyeli a szemeket, így attól függően, hogy merre nézel, távolra, vagy közelre fókuszálsz, a szenzorok a keretbe épített mikrocsipnek jelzik az adatokat, így az automatikusan megváltoztatja a lencsék kémiai struktúráját.

A lencsék folyékony kristállyal vannak bevonva, amelyek automatikusan változnak. A szenzorok detektálják, milyen távolságba nézel, a mikrocsip pedig ezen adatok alapján jelez a kristályoknak, amelyek a kellő mértékben átállnak. Tehát nem kell több szemüveget vásárolnod, mert ez az egy minden alkalomra megfelelő lesz. A szemüveg könnyedén változtatja a dioptriáját, így gyakorlatilag nem lesz szükséged többé úgy szemüvegre.

A szemüveg jelenleg még tesztelés alatt van, a Deep Optics csoportja azon dolgozik, hogy tökéletesítsék ezt a készüléket. Azt szeretnék, ha nem lehetne megkülönböztetni a többi szemüvegtől.

A videóból megtudhatod, hogyan fog működni a szemüveg:

Forrás: ketkes.com
Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial