Egészség / Tippek

Itt a gyümölcs, amely az ausztrálok kutatása alapján rövid idő alatt elpusztíthatja a rákot

loading...

Teljesen véletlenül fedezték fel ausztrál orvoskutatók, hogy egy nagyon közönséges, vadon növő növény gyümölcse laboratóriumi körülmények között percek alatt elpusztítja a ráksejteket.

Gyorsan terjed az interneten és természetesen tudományos körökben is az új, igen meghökkentő felfedezés: hogy a Fontainea Picrosperma nevezetű ausztrál növény magjából kivont EBC-46 nevű vegyület laboratóriumi körülmények között elpusztítja a ráksejteket. A felfedezés úgy kezdődött, hogy a növény gyümölcsét gyakram megevő vadon élő állatok mindig kiköpik a magot, és ez a tény felkeltette a tudósok érdeklődését. Az állatok mindig azért köpnek ki valamilyen növényi részt, mert az vagy mérgező vagy túl erős hatóanyagú vegyületeket, voltaképpen gyógyszereket tartalmaz. A magot megvizsgálva a laboratóriumban rájöttek, hogy a benne található anyagokból erős gyulladásgátló készítményt lehet kivonni.

loading...

Ezek a kutatások ma is folynak, de teljesen véletlenül arra is rájöttek a kutatók, hogy az EBC-46 nemcsak gyulladásgátló, hanem daganatölő hatású is. A növény egyébként rokona a mi pitypangunknak, ami szintén tumorellenes hatású, a kutyatejfélék családjába tartozik, amelyek között több növény van, amiből gyógyszereket állítanak elő már most is. Például egy bőrrák elleni krémet. A felfedezés tehát nagyon izgalmas lehet a rákkutatás jövőjének szempontjából. Gyógyszer még nem készült a növényből, most az kutatják, hogyan lehet kivonni a jótékony hatóanyagot a gyümölcs magjaiból.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

 

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial