Egészség

Így rövid idő alatt és fájdalommentesen megszabadulhat a benőtt körmöktől!

loading...

A benőtt köröm nagyon sok fájdalmat okozhat, ha nem kezelik időben, mivel a gyulladást egy idő után nagyon nehéz csillapítani. Kezelje a problémát korán, mielőtt orvosi beavatkozásra lenne szükség.

Mi okozhatja a benőtt körmöket?

Rossz cipő – a magas sarkú cipők is okozhatnak benőtt körmöket, mivel ilyenkor a terhelés a lábfej egy részére esik, így a nyomás rossz körömnövekedést okozhat.

Helytelen körömvágás – a körmöket mindig egyenesen vágja le, a sarkokat lehetőleg ne vágja le.

Sérülés – ha a körmöt megütik vagy megsérül, rosszul nőhet.

Fertőző és gombás betegségek – leginkább a cukorbetegek érintettek, mivel a legkisebb sérülés is komoly elváltozásokat okozhat.

Az érrendszeri problémák következtében csökken az érzékelésük, így gyakran észre sem veszik, hogy a köröm elkezd nőni a hús alatt, amíg az nem okoz nagy fájdalmat.

Tünetek:

Fájdalom a köröm területén
bőrpír és duzzanat
fertőzés esetén gennyesedés, vérzés, váladékozás.
loading...

Mit tehetünk?

1.) Áztassuk be a lábat

Kényeztesse magát naponta 2-3 alkalommal félórás lábfürdővel forró vízben. Keverjünk bele lágyító hatású epsom-sót, hidrogén-peroxidot vagy almaecetet.

2.) Pamutpakolás

Ha elég sokáig áztatta a lábát, vegyen egy kis vattadarabot vagy vattapamacsot. Óvatosan emelje fel a lábkörmöt, és helyezze a vattát a lábköröm alá.

Ez nagyon fájdalmas lehet, de segít a körömnek eltávolodni a hústól. Hagyjuk így a következő lábáztatás megkezdéséig. Minden áztatás után cserélje ki a vattát, és mindig próbálja meg egy kicsit feljebb emelni a körmöt.

3.) Helyi kezelés

Egy kevés almaecetet és illóolajat (eukaliptusz, teafa, oregánó, levendula, fehér virág keveréke) alkalmazzon közvetlenül a benőtt körömre. Egy éjszakán át rajta hagyhatja, majd reggel lemossa. Így megelőzhető a fertőzés, a gyulladás és a gomba.

4.) Egyéb módszerek

Vigyen fel egy vékony citromszeletet a benőtt körömre, és hagyja rajta éjszakára. A citromsav különösen jó hatással van a gyulladt felületekre.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial