Egészség / Tippek

Így inhalálj rózsaszín himalájai sóval, hogy megszabadulj a tüdődben lévő váladéktól, baktériumoktól és méreganyagoktól!

A himalájai sóról rengeteg jót olvashatunk. Sokan azonban nem tudják, hogy a közönséges asztali sóval ellentétben a himalájai só ugyanazt a 84 ásványi anyagot és nyomelemet tartalmazza, melyek az emberi testben is megtalálhatók, melyek egészségünket és vitalitásunkat adják.

A só ásványai ionos állapotban vannak, azaz elég aprók ahhoz, hogy sejtjeink könnyedén felszívják őket.

A sóterápia nem új találmány

Európa keleti részén a sókamrákat már több mint 200 éve alkalmazzák. Régen a tüdőbetegek a sóbányákat keresték fel, hogy gyógyítsák magukat. Az ókori görögök szintén használták a sókamrát légőszervi betegségek ellen.

A sónak jól ismert antibakteriális, gombaellenes és antimikrobiális tulajdonságai vannak. Sokan keresik fel a sóbányákat szerte a világon, hogy kezeljék az asztmát, allergiát, szénanáthát, mások pedig a sószobákat látogatják.

Ahhoz azonban, hogy a himalájai só előnyeit élvezhessük, elutazni sem kell. Használhatjuk otthon és akár az étrendünkbe is rendszeresen beilleszthetjük. A himalájai só nagyon sokféle formában elérhető, megvásárolhatjuk tömbben, lámpaként, őrölve étkezési célra vagy fürdősóként.

A himalájai só inhalálásának előnyei

A sóinhalátorok egyre elterjedtebbek, ötvözik az ősi gyógymódot a modern technológiával. A himalájai só apró darabjait tegyük az inhalátor aljába. Amikor belélegezzük, a levegő természetes nedvességtartalma felszívja a só részecskéket, melyek így bekerülnek a tüdőbe.

Ezzel csökkenthetjük a tüdőben a gyulladást, enyhíthetjük asztmatikus, allergiás, megfázásos, szénanáthás, arcüreggyulladásos tüneteket. A hagyományos inhalálókkal ellentétben ez a terápiás technika nem jár mellékhatásokkal.

 • A só természetes köptetőként segít csökkenteni a váladék mennyiségét.
 • Azzal, hogy csökkenti a váladékot, megszabadít az éjszakai köhögéstől és orrfolyástól, azaz segítségével jobban tudunk pihenni.
 • A himalájai só 84 ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz, melyek az emberi testben is megtalálhatók.
 • A himalájai só inhalálása csökkenti a légszennyezettség és a dohányfüst okozta irritációt és gyulladást.
 • A só inhalációs technika csökkenti az orr pirosságát és az orrjáratok duzzanatát.
 • A só jól ismert antibakteriális, antimikrobiális és gombaellenes tulajdonságairól. A sóinhalátor használatával távol tarthatjuk szervezetünktől a kórokozókat.

Így használd a só inhalátort

 • Helyezd a himalája sódarabokat a kerámia inhalátorba (műanyagból készültet soha ne használj!) a leírásnak megfelelően.
 • Az inhalátor pipáját vedd a szádba.
 • Szádon keresztül lélegezz normál ritmusban, majd az orrodon keresztül fújd ki a levegőt.
 • Ne adj hozzá vizet, kizárólag szárazon inhalálj.
 • Belégzéskor lassan vegyél hosszú, mély lélegzetet, hogy a sóionok be tudjanak jutni a tüdődbe. Mivel ezek a részecskék igen aprók, képesek a szervezet természetes szűrőrendszerén is áthaladni és közvetlenül bejutni a tüdőbe. A tüdő ezután felszívja az ionokat és a véráramba bocsátja őket. Ezzel a tüdőben csökkennek a gyulladások és a fájdalom, amit az asztma, a bronchitis vagy a tüdőgyulladás okozhat.

Fontos, hogy az inhalátorodat csakis te használd, még családtagjaiddal se osztozz rajta!

Bár sokan már az inhalálást követő néhány napban drasztikus változásokat tapasztalnak, a himalájai só hatásai általában rendszeres használat mellett érvényesülnek.

Inhalátorodat soha ne töltsd újra mással, mint himalájai sóval!

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: bidista.com

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial