Blogolunk / Egészség

Vitaminok, amitől hízni fog

loading...

B1 és B2 vitaminok

Ezeknek a vitaminoknak a hiánya gyakran beteggé, álmossá, gyengévé és inaktívvá teszi. Ez könnyen megérthető. Ha nehezen ébred fel, és még nehezebben tud pozitív hangulatba kerülni és dolgozni, akkor valószínűleg B1- és B2-vitaminhiányban szenved.

Mi köze ennek a zsírfelhalmozódáshoz?

Egyszerű: A gyenge és levert szervezetben lassabb az anyagcsere, így az elfogyasztott étel nem energiaként hasznosul, hanem a zsírsejtekben raktározódik el, amelyek így csordultig megtelnek. Ha több B1- és B2-vitamint szed, nem csak több energiát kap, de elveszíti azt a plusz kis zsírt is.

C- és E-vitaminok

loading...

Néha a zsírlerakódások felhalmozódása nemcsak az étrenddel, hanem a hormonokkal is összefügg. Az időszakos stressz és a szorongás például megemelheti a kortizolszintet, ami viszont roncsolja az izomsejteket és visszatartja a vizet. Érdemes odafigyelni a pajzsmirigyre is, amely felelős lehet a súlygyarapodásért.

Milyen előnyei vannak ezeknek a vitaminoknak? A C-vitamin serkenti a mellékveséket, ami segít abban, hogy kevésbé érezze magát stresszesnek, és csökkenti a kortizolszintet. Az E-vitamin normalizálja a pajzsmirigy működését és segít a fogyásban.

Folsav

Sok nőnek, aki egy kicsit túlsúlyos, meglehetősen gyakori problémája. A cellulit a csípőn a combon és karon lévő zsír, ami az esetek 90%-ában előfordul, többek között a rossz vérellátásnak köszönhető.

A folsav segíti a keringési rendszert és javítja a vérkeringést, ami viszont kedvezőtlen feltételeket teremt a zsír számára, és megszabadít a problémás területeken felhalmozódott zsírlerakódásoktól.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial