Blogolunk / Egészség / Tippek

ÍGY GYÓGYÍTSD A GYOMORFEKÉLYT KÁPOSZTÁVAL

A fejes vagy édes káposzta az egyik legtermészetesebb C-vitamin forrásunk nyersen és savanyítva. 10 dkg káposzta 1 tablettányi, 40– 50 mg C-vitamint tartalmaz. De ezen felül még számos nyomelemeket, ásványi anyagokat, rostokat és további vitaminokat is, mint A-, B-komplex . Ami talán nem annyira ismeretes, hogy található benne még egy speciális anyag is, az úgynevezett antiulkusz-faktor, mely felveszi a harcot a gyomorfekéllyel szemben. Fontos megemlíteni még, hogy a pajzsmirigy-túlműködés természetes ellenszere is, mert a benne lévő mustárolaj-glikozidok gátolják a jód feldúsulását a pajzsmirigyben. Ilyen esetben beszéljen kezelő orvosával mielőtt alkalmazná a káposzta levét.

Hozzávalók és elkészítés:

A jótékony káposztalé leginkább gyümölcspréssel nyerhető ki a levelekből, 1 l levet el kell osztani napi 3 részre és ezt kell fogyasztani étkezések után, kis kortyonként, kúraszerűen 3-6 hétig javulástól függően. Ha a panasz továbbra is fennáll szakorvoshoz kell fordulni!

ehdgdgsx

Gyümölcsprés sajnos nincs minden háztartásban, de előre facsart lé beszerezhető pl. bio boltban vagy DM (Drogerie-Markt) üzletben is.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial