A térdfájdalom sok embert érint. Nézzük meg együtt, hogyan küzdhetünk a fájdalom ellen.
A térdfájdalom kockázati tényezői
Ha az alább felsorolt dolgok bármelyike érinti, akkor fokozottan fennáll a térdízület károsodásának és a krónikus fájdalom kialakulásának kockázata:
- Elhízás – a megnövekedett testsúly nyomást gyakorol az ízületekre, és növeli a felgyorsult osteoarthritis kockázatát
- Kopás és elhasználódás
- Életkor
- Instabilitás – a gyenge izmok nem tartják össze a térdeket
- Mechanikai problémák
- Sporttevékenységek
- Korábbi sérülések
Minden összetevője erőteljes gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, miközben a szalagok és inak erősítésén dolgozik. Olyan anyagokat tartalmaz, mint a magnézium, a szilícium, a C-vitamin vagy a bromelain enzim.
Összetevők:
- 1 csésze zabpehely
- 1 pohár víz
- 2 csésze apróra vágott ananászdarab
- 40 gramm méz
- 7 gramm fahéj
- 40 gramm mandula
- 1 pohár frissen facsart narancslé
Elkészítés:
1) Forraljuk fel a zabpelyhet vízben. Forraljuk néhány percig, majd hagyjuk kihűlni.
2) Tegyük az ananászt és a levét a kihűlt zabpehelyhez.
3) Turmixgépben turmixoljuk össze a mandulát, a mézet, a narancslevet és a fahéjat.
4) Tegyük a zabpelyhet az ananászlével együtt a turmixgépbe.
5) Turmixoljuk össze újra az egészet, amíg egy sima, homogén italt nem kapunk.
6) Kész a gyulladáscsökkentő térdital!
A használata:
Az elkészített italt ossza 3 részre, hogy napközben fogyaszthassa. Közben 24 óránál nem tovább, ideális esetben legfeljebb 12 órán át tárolja a hűtőszekrényben.