Blogolunk / Egészség / Sport / Tippek / Történet

Egy nagyon egyszerű gyógymód a csontritkulásra: hogyan szűntek meg a fájdalmai a férjemnek

loading...

Tanácsot tudok adni azoknak, akik csontritkulásban szenvednek. A férjem gerince és dereka fájt, és még járni sem tudott a fájdalom miatt. Azt tanácsolták neki, hogy egy 1,5 literes, meleg vízzel töltött műanyag palackon tekerje a hátát.

Ez egy egyszerű gyakorlat, de hatásosnak bizonyult. Mindössze 15 percet vesz igénybe.

loading...

Néhányan valamiért nem értették, hogyan kell elvégezni a gyakorlatot. Azt írtam, hogy a férjemnek azt ajánlották, hogy vegyen egy másfél literes, meleg vízzel teli polietilén palackot, feküdjön rá a hátával, és 15 percig hemperegjen a padlón.
A férjem minden nap elvégezte ezt a gyakorlatot, és a gerincfájdalom eltűnt. Úgy gondoltam, hogy elég egyértelmű, főleg, hogy sokan írnak nekem köszönőlevelet ezért a receptért: nekik is segített!


Feküdjön le egy szőnyegre, tegyen egy palack meleg vizet a dereka alá, és a könyökére támaszkodva görgesse végig a gerinc mentén a nyakcsigolyákig és vissza. És így hemperegjen 15 percig. Eleinte nehéz lesz, de néhány hét alatt hozzá fog szokni.
A testmozgás egyszerű és hatékony. Jobb, ha naponta kétszer – 15 percet reggel és ugyanennyit este – végzi.


A férjem, amikor jobban lett, azt mondta: „Kérem, írd meg az újságnak, hogy az emberek ne hagyjanak fel a testmozgással, hanem minden fizikai megterhelés után rendszeresen végezzék el ezt a gyakorlatot.
Én például elmentem a piacra, hoztam 5-6 kiló élelmiszert, és azonnal „hemperegni” kezdtem a megelőzés érdekében”.
Tehát egy varázsflaskának mindig kéznél kell lennie. Csak ne légy lusta.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial