Tippek

Hónapokig eltartható a kapor fagyasztás nélkül is! Így csináld!

A kapor sajnos csak nyáron terem, viszonylag kevés ideig érhető el frissen ez az aromás fűszernövény. Hogy a többi évszakban se kelljen a tasakos kaprokra fanyalodnunk, itt a megoldás!

Szerezzünk be nagyobb mennyiségben kaprot, akár kiskertünkből, akár termelőtől. Sterilizáljunk egy pár befőttesüveget és mossuk meg alaposan a kaprot. Töröljük szárazra a növényeket és az üvegeket is. Csipkedjük le a kapor leveleit és tegyük az üvegbe. Zárjuk rá a fedelet és együk a hűtőbe. Ha hónapok múlva kinyitjuk az üveget, a kapor éppen olyan friss és aromás lesz, mint mikor eltettük!

Ez a fűszernövény egyben gyógynövény is, hiszen nemcsak finom, de betegségek ellen is hasznos. Jót tesz emésztési zavarok, puffadás, álmatlanság és aranyér esetén, de immunerősítő és vérnyomást szabályozó hatással is rendelkezik.

A legjobb nyersen enni, hogy minél több tápanyaghoz hozzájuthassunk belőle. Ha magjából főzünk teát, megszüntethetjük a hasmenést, ezért ebből is érdemes eltenni egy adagot télire. A kapor főzete az aknés, pattanásos bőr természetes csodaszere, de a szem alatti karikák és rosacea ellen is hatékony.

Forrás: bidista.com

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial