A fűszernövényeket és a spárgát a legjobb egy pohár vízben tárolni.
A friss fűszernövények és a spárga legalább 4 napig eltartható a hűtőszekrényben anélkül, hogy veszítene frissességéből, ha egy pohárba vagy kis üvegbe tesszük őket vízzel. Ne legyen benne túl sok folyadék, 3-4 cm elegendő. Előzetesen vágja le a szárak alját, hogy a növények fel tudják szívni a nedvességet. Az üveget helyezze a hűtőszekrény ajtajába, ahol nem borul fel, és ahol a hőmérséklet optimális a zöldek számára.
Még egy tipp: Ha a fűszernövényeknek sikerült összezsugorodniuk, főzés vagy tálalás előtt áztassa őket egészben 20-30 percre hideg vízbe, majd papírtörlővel törölje le őket. Így sokkal frissebbnek fog tűnni.
Spenót – egy edényben, papírtörlővel letakarva.
A spenót akár 4-5 napig is megőrzi frissességét, ha megóvja a mechanikai sérülésektől és a nedvességtől. Ezért rétegenként fektesse egy műanyag edénybe, a spenótleveleket papírtörlődarabokkal váltogatva. Ez felszívja a felesleges nedvességet, és megakadályozza a penész kialakulását. Tegye a tárolóedényt a hűtőszekrénybe.
Reméljük, a cikk elnyerte a tetszését és nem felejti el, hogy megossza a barátaival és családtagjaival is. Köszönjük.