Tippek

Hihetetlen mi mindenre jó a savanyú uborka leve!

A savanyú uborka teszi csodássá a hétvégi ebédeket. Ki ne szeretné a burgonyapürét pörkölttel és roppanós savanyú uborkával? Na de mit kezdjünk az uborka levével? Hihetetlen mi mindenre felhasználható! Kár lenne kiönteni!

Gyomorégés

A gyomorégés remekül kezelhető néhány korty savanyú uborkalével. Nincs más dolgod, mint inni néhány kortyot a léből és a gyomorégés hamarosan elmúlik.

Leégés

A leégés után mindenki tejföllel keni be a bőrét, vagy borogatással próbálja enyhíteni az égő, fájó érzést. Az uborkalé ennél sokkal hatékonyabb! A leégett bőrfelületeket kenjük be uborkalével, a tünetek garantáltan enyhülnek. Használjuk, amíg a bőr meg nem gyógyul.

Fájó ízületek

Az uborkalé segít az ízületek ellazításában, ezért ha fájdalmat érzünk, csak igyunk belőle néhány kortynyit és hamarosan enyhülnek a panaszaink.

Torokfájás

Megfázás esetén a torokfájás sem marad el. Ilyenkor általában sós vízzel szoktak gargarizálni, pedig az uborkalé ennél sokkal hatékonyabb. Naponta több alkalommal gargarizáljunk sós vízzel és a torokfájás gyorsabban elmúlik!

A növényeknek is jót tesz

Vannak olyan növények, amelyeknek jót tesz ha időnként uborkalével locsoljuk meg őket. A hortenzia például sokkal szebb lesz, ha néha savanyúságlével öntözzük. Próbáljuk ki a növényeinken!

Edények tisztítása

Ha odaégett az étel, öntsünk egy ki uborkalevet az edénybe és hagyjuk állni. A savas folyadék felmarja a leégett szennyeződést, így könnyedén elmosogathatjuk.

 

Forrás:  bidista.com

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial