Blogolunk / Egészség / Recept

Házi sajt 3 óra alatt

Hihetetlenül ízletes sajt, amely csak természetes alapanyagokat és semmi feleslegeset nem tartalmaz. A boltban vásárolt sajtok tartalmazhatnak megkérdőjelezhető összetevőket is.
A sajt azonban valójában jótékony hatású, magas kalciumtartalmú táplálék. És melyik gyermek ne szeretné a sajtostésztát? Ebben a sajtban minden összetevő természetes, semmi feleslegeset nem tartalmaz, így biztos lehet benne, hogy gyermeke egészségesen étkezhet.

Összetevők

  • -1 liter tej
  • -1 evőkanál só
  • -200-300g tejföl
  • -3 tojás

Elkészítés

Forraljuk fel a tejet sóval.
Közben a tejfölt és a tojásokat verjük fel.
Amikor a tej felforrt, adjuk hozzá a tejfölös keveréket, és kevergetve főzzük kb. 5 percig.
Amikor a keverék elválik a savótól, egy szitán át kell szűrni.
(ha nincs műanyag szitája, használhat gézt).
Hagyja, hogy a folyadék lefolyjon.
Néhány óra múlva már fogyasztható is!
Ha egy kis kurkumát adunk hozzá, a sajt sárga lesz. Ön is
kísérletezhet a fűszerekkel.

Utóirat: Azt mondják, hogy ha szódabikarbónát ad hozzá, lyukak keletkeznek a sajtban…

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial