Blogolunk / Technika / Tippek

Havi több 1000 forintot spórolhatsz ha odafigyelsz a hűtődre!!!

Nagyon fontos hogy a hűtőgépet rendszeresen karban tartsuk, ezzel növelve az élettartamát. Egy nem karbantartott hűtőszekrény sokkal több áramot fogyaszthat ami biztos nem tesz jót a pénztárcánknak.

uzgkhkdgsg

Karbantartása és javítása:

A hűtőgép belsejét törölje át rendszeresen szódabikarbónás meleg vízbe vagy hűtőgéptisztító folyadékba mártott, jól kicsavart ruhával. Fordítson különös gondot az ajtórekeszekre és a zöldséges dobozokra, mert ezek szennyeződnek a legkönnyebben. Ne használjon mosószert, mert a szaga átterjedhet az ételre. Ne használjon dörzsszivacsot se, mert megsérülhet a szekrény bevonata. Időnként áramtalanítsa a készüléket, és porolja le óvatosan a bordáshűtőszerű kondenzátort a hátulján.

Leolvasztás:

Ha a hűtőgép kézi leolvasztású, kapcsolja ki a hőmérséklet-szabályozót. Ha félautomata, nyomja meg a leolvasztógombot. Helyezzen egy edénybe meleg vizet a mélyhűtőbe, hogy felgyorsítsa a folyamatot. Ha van a készüléken kieresztőnyílás, tegyen alá tálat a víz felfogására. Hagyja nyitva a hűtőszekrény ajtaját, és várjon, amíg a jég a cseppgyűjtő tálcára olvad. Ne próbálja lekaparni a jeget, mert megsérülhet a mélyhűtő bevonata. A félautomata hűtőgép ismét bekapcsol, amint a leolvasztás befejeződött. Mielőtt visszahelyezné az ételt a mélyhűtőbe, törölje szárazra a mélyhűtő belsejét, valamint a csomagokat is, mert a nedvesség hatására gyorsabban megindul a jegesedés.

Hibás érzékelő:

Ha az érzékelő nem jól működik – nem kapcsolja fel a lámpát, vagy nem kapcsolja ki az ajtó bezárásakor, nézesse meg szakképzett szerelővel. Ha a lámpa nem alszik el, akkor a kibocsátott hő befolyásolja a hűtés hatékonyságát. Megereszkedő ajtó Húzza meg a forgópánt csavarjait. Szükség esetén szerezzen be tartalék pántokat. A pántcsere idejére áramtalanítsa a készüléket. Soha ne csapja be a hűtőgép ajtaját, és ne terhelje túl az ajtó tárolórekeszeit!

Gyenge hűtés:

A gyenge hűtés egyik oka az ajtótömítés elhasználódása is lehet. Ellenőrizze a tömítést, és nézze meg a használati utasításban, hogy kiszerelhető-e. A (gyakran védőcsík alá rejtett) csavarokkal felerősített tömítés általában cserélhető. Áramtalanítsa a hűtőgépet, mielőtt bármilyen karbantartási művelethez kezd. Ne próbálja meg viszont eltávolítani a vájatba erősített tömítést, hívjon inkább szakképzett szerelőt!

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial