A hagyma tárolása a hűtőben, kamrában vagy pincében elég gyakori, de ne féljen kipróbálni a fagyasztót sem.
Így megelőzheti a szemirritációt, és a hagyma sokkal tovább marad friss.
A hagyma minden konyha elengedhetetlen része. A sóhoz hasonlóan hagyma nélkül nem lehet főzni. Minden elképzelhető szósz alapját képezi.
Emellett gazdag forrása a mikrotápanyagoknak és vitaminoknak, valamint fertőtlenítő, antibakteriális és gombaölő tulajdonságairól ismert.
Ezért jelentősen támogatja egészségünket. Egyetlen hátránya a szeletelés.
A könnyeket, amelyeket akkor hullatunk, amikor megpróbáljuk finomra vágni a hagymát. Természetesen, mint mindenre, erre a problémára is van megoldás.
A hagyma kulcsfontosságú összetevő
A hagyma minden konyhában az egyik legfontosabb alapanyag, és minden étel ízét gyönyörűen kihozza.
Ha igazán bőséges mennyiségben használja, valószínűleg a legtöbb emberhez hasonlóan Ön is a kamrában, a pincében vagy a hűtőben tárolja. De próbáljon ki egy szokatlan helyet, mégpedig a fagyasztót.
Nemcsak, hogy soha nem romlik meg, de még több jót is tesz a tulajdonságaival. Íme néhány ok, amiért a hagyma fagyasztóban való tárolása ésszerű ötlet.
Hagyma szeletelése könnyek nélkül
Ha állandóan könnyeket hullat, miközben hagymát szeletel, biztosak vagyunk benne, hogy ezt a trükköt imádni fogja. Az, hogy állandóan sír, miközben hagymát szeletel, egy enzimnek köszönhető, ami felszabadul belőle.
Ez az illékony gáz rendkívül irritálja a szemet, amelyet a könnyek védenek. Íme egy kis trükk: 10 perccel a hagymaszeletelés előtt tegye a hagymát a fagyasztóba. Többé nem fogja zavarni az irritáció.
A fagyasztott hagymával időt takaríthat meg
A hagyma fagyasztóban való tárolása ideális azok számára, akik nagy mennyiségben szoktak hagymát használni. Nem véletlenül szerepel a receptek túlnyomó többségében ez az összetevő, legyen szó szószokról, fasírtokról vagy levesekről.
A hagyma kiváló tápértékekkel büszkélkedhet. Ahhoz azonban, hogy időt takarítson meg a főzés során, hámozza meg előre, tegye légmentesen záródó zacskókba, és tárolja a fagyasztóban.
A hagyma soha többé nem fog megpuhulni
A hagyma fagyasztóban való tárolása azért is hasznos, mert nem fog megpuhulni, megpenészedni és nem fogja elveszíteni az ízét.
A fagyasztás hatékonyabbá teszi a tárolást. Ahhoz, hogy bármelyik fajtát minél tovább megőrizze, célszerű a hagymát légmentesen záródó zacskókba tenni, hogy szaga ne hatoljon be más élelmiszerekbe.
Reméljük, a cikk elnyerte a tetszését és nem felejti el, hogy megossza a barátaival és családtagjaival is. Köszönjük.