Egészség / Érdekesség

Ha ilyen a vércsoportod, talán idegen DNS lehet a szervezetedben!

A négy vércsoporttal tisztában vagyunk: a 0, AB, B és A. A vércsoportokat RH faktor szerint is különválasztják. Az újonnan végzett kutatások azonban azt fejtegetik, hogy mit is jelenthet az RH negatív faktor. Arra következtettek, hogy aki RH negatív vércsoportú előfordulhat, hogy idegen DNS van a szervezetében.

Az RH negatív vércsoportú emberek nem rendelkeznek rhesus majom génekkel. A társadalom 10 – 15%-nak RH negatív a vércsoportja, a tudósok pedig rázzák a fejüket, honnan is származhat ez a vércsoport? A tudósok egy kis kutatás után úgy vélik, hogy nagyjából 35.000 évvel ezelőttről eredhet ez a vércsoport, bizonyos népi törzsektől.

Fotó: dszilvia.blogspot.hu

Ahhoz, hogy kicsit jobban megértsük a kutatást, tudnunk kell, hogy az ázsiaiak nagyjából 1%-a, az afroamerikaik nagyjából 3%-a RH negatív, az európai embereknél a legmagasabb ez az arány. Más mint a társadalomra jellemző egyéb vércsoportok, a tudósok pedig nem tudják ennek az okát.

Az RH negatív vércsoportú embereknek magasabb lehet az IQ szintjük, nem ritka, hogy világos szeműek, de lehetnek vörös hajúak is, valamint a testhőmérsékletük alacsonyabb. Fizikailag és érzelmileg is tudatosabbak mint a többiek.

A terhesség egy újabb sor kérdést vet fel, mert ha egy RH negatív vércsoportú anya terhes és a magzat RH pozitív, az sok nehézséget okozhat. Az anya teste ilyenkor ösztönösen támad és megpróbálja kilökni a magzatot. Az orvosok gyógyszerekkel tudják kezelni az ilyen eseteket.

612 főemlős fajt és alfajt ismer el a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN), és egyiknek sincs Rh negatív vércsoportja,” – Robert Sepehr, “Fajok amnéziája: Elfeledett történelmünk”

Az Rh faktort vagy “Rhesus faktort” Rhesus majmok vérében fedezték fel. Sepehr szerint ha az emberiség ugyanabból a közös afrikai ősből fejlődött ki, akkor minden ember vérének összeegyeztethetőnek kellene lennie, de nem az. Az emberek körülbelül 40 százaléka rendelkezik Rh pozitív vérrel, de minden királyi család Rh negatív vércsoportú.

Így joggal merül fel a kérdés, hogy az RH negatív nem az idegenektől származik esetleg? Ami még inkább nyugtalanító, hogy azok az emberek, akik azt állítják, hogy elrabolták őket az ufók, mind RH negatívak.

A biológia rejtély ezzel még nincs megoldva, de a kutatók egy része azt gondolja, hogy az idegeneknek közük lehet ahhoz, hogy ez a különös vércsoport megfigyelhető a társadalom egy részénél.

Ki tudja, talán még mindig rengeteg dolgot felfedezhetünk erről a szokatlan vércsoportról.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: bidista.com

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial