Egészség / Tippek

Mit tegyünk, ha nincs időnk elmenni a WC-re? Csak nyomd meg ezt a 2 pontot…

loading...

Mi az, amit meg kell csinálni egy hosszú utazás vagy fontos megbeszélés előtt? Helyes, könnyíteni a bélrendszerünkön! De vannak olyan pillanatok, amikor ez nem történik meg kérésünkre. Hogyan stimuláljuk beleinket, hogy elvégezzük a „nagy dolgunkat”? Felvilágosít erről a szerkesztőség.

Hogy segítsük a WC-zést

1. Meleg italok

Egy reggeli erős csésze kávé kiválóan stimulálja a székelést. Az orvosok megerősítik, hogy ugyanilyen hatást vált ki az összes meleg ital. Az erek kitágulása és vérbőség, a meleg folyadéktól fokozza a bélműködést. Ha a hosszú út előtt szeretnél megkönnyebbülni, próbálj meg meginni egy csésze meleg kávét vagy teát.

ujftdrfhfni1

2. Korai ébredés

Aki korán kell, annak könnyebb a WC-zés. Érdemes most és mindörökre megjegyezni ezt a szabályt. A korai ébredés időt biztosít szervezetünknek, hogy megeméssze a reggelit és utána a székelést. Fontos megbeszélés, vagy utazás előtt legalább 30 percet biztosíts a WC-zésre.

hhhfdfhni2

3. Masszázs

Tenyérrel történő óvatos masszírozása a has alsó részének, megkönnyebbülést hozhat számodra. Az ilyen fajta masszázs segít fellazítani a székletet és ugyanakkor aktivizálja a bélműködést. Ez módszer rendkívül hatásos székrekedés estén.

loading...

hgghfghdomni3

Ha feltétlenül szükséges

Futó sportolók alkalmazzák ezt a trükköt fontos sportesemények előtt: glicerines végbélkúpot helyeznek fel. Ez a készítmény 15-20 perc múlva hatni kezd, de ugyanakkor néhány óra elteltével is meg tud lepni! Ha feltétlenül szükséges könnyíteni magadon egy fontos esemény előtt, jobb előző este felhelyezni a végbélkúpot.

ghdrhdfhni4

Fizikai tevékenység

A sportolás ugyanúgy kiválthatja a WC-zési ingert. Ezért edzés előtt érdemes egy kis mozgást végezni és meglátogatni a toalettet.

Hogy ne kelljen a felsorolt módszerekhez folyamodni, érdemes megjegyezni a jövőre való tekintettel: a normális WC-zéshez sok rostban gazdag élelmiszert kell fogyasztani! Ezért érdemes kiegészíteni étrendedet zöldséggel és gyümölcsöt fogyasztani desszertnek.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: ketkes.com
Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial