Megfázás idején ez a lekvár életmentő. Nagyon illatos, és jellegzetes kesernyésségével enyhén felmelegíti a torkot.
? Vegyük a gyömbért, hámozzuk meg, vágjuk vékony szeletekre és mérjük le.
? Fogjuk a citromot, mossuk meg, vágjuk vékony szeletekre, és távolítsuk el a magokat.
? Mérjük le, és tegyük a gyömbérrel együtt abba az edénybe, amiben a lekvárt főzni fogjuk.
? A cukrot 1 az 1-ben mérjük le, minden lekvárba annyi cukrot teszek, amennyi gyümölcsöm van.
? Töltsük meg a gyömbérünket és a citromot cukorral, és tegyük az edényt a tűzhelyre.
A lekvárt folyamatosan keverje, hogy a cukor ne ragadjon a serpenyő aljára.
Forrás közben a gyömbér megpuhul és átlátszóvá válik.
Amint a lekvárunk nagyon erősen forrni kezd, és nagyon magas hőfokon forraljuk, elkezdjük 5 percig fakanállal erőteljesen kevergetni. Ennyi, a lekvárunk készen áll. Öntse steril üvegekbe, és hagyja a lekvárt teljesen kihűlni, majd csavaros kupakkal zárja le.
Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.