Blogolunk / Egészség / Tippek

A VÉRNYOMÁSMÉRÉS SORÁN ELKÖVETETT LEGGYAKORIBB HIBÁK!

loading...

Az orvosok azonosították a leggyakoribb hibákat, amelyeket
vérnyomásmérés során, elkövetünk.
Az első ilyen hiba az ismételt mérés, amit sokan azonnal közvetlenül az első után végeznek el. Valójában az első mérés után 7-10 percnél korábban nem szabad elvégezni a következő mérést.

Ha azonban gyors újramérésre van szükség, azt a másik kézen kell elvégezni. Az eredmény 10-15 egységgel eltérhet, ami normálisnak tekinthető.

A második hiba, amely nagy hatással van az eredményre, ha közvetlenül fizikai munkavégzés után mérik meg a vérnyomást (értsd akár a sétálást is ezalatt). A mérés előtt ajánlott fizikailag és pszichésen is körülbelül 10 percig nyugton lenni. Ha közvetlenül a fizikai aktivitás után mérjük a vérnyomást, akkor 20-30 egységgel is több lehet az eredmény.

loading...

Hármas hiba – szükségtelen mozdulatok és beszéd a vérnyomásmérő használata közben. A pontos elektronikus készülék megfelelő érzékenységgel rendelkezik, és még az emberi testtartásra is reagál: a mérés során nem lehet a lábat keresztbe tenni. Ülő helyzetben, egy székben vagy fotelben hátradőlve kell ülnie. A karnak amelyen a mérést végezzük, legyen laza.

Néhányan elkövetik a negyedik és nagyon durva hibát is: megpróbálják a ruhájuk ujján keresztül mérni a vérnyomást. Mondanom sem kell, hogy ebben az esetben az eredmények egyáltalán nem pontosak: a nyomást csak a csupasz karon lehet mérni, amihez a ruha ujjat fel kell tűrni. A vérnyomásmérő bilincsnek körülbelül a szív magasságában kell lennie, és szorosan, de nem túl szorosan kell illeszkednie.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial