Blogolunk / Egészség

GYÓGYÍTÓ VEGYÜLETEK A LÁTÁS JAVÍTÁSÁRA

Keverje össze a friss áfonyát és a málnát egyenlő arányban. Az áfonyát egyébként az egyik legjobb gyógymódnak tartják a látás javítására – fogyassza korlátozás nélkül.

Öntsön egy pohár forró, tisztított vizet három teáskanálnyi (összezúzott) mályvacitrom gyökérre, és hagyja a készítményt fél órán át ázni. Naponta háromszor egy negyed pohárral fogyasszon.

Öntsön négy-hat nagykanálnyi zúzott szárított búzafűgyökeret öt pohár tisztított vízzel, és forralja addig, amíg a térfogata egynegyede el nem párolog. A kész főzetet naponta négyszer-ötször egy nagykanállal igya meg.

Igyon egy pohár mézes vizet esténként (egy teáskanál méz egy pohár tisztított vízben).

Igyon naponta legalább egy pohár friss sárgarépalevet fél teáskanál olívaolajjal.

A látásjavítás egyik legjobb gyógymódja a csipkebogyó gyümölcséből készült főzet, amelyet úgy kell elkészíteni, hogy két pohár forró vízhez három-négy teáskanálnyi zúzott gyümölcsöt adunk. Legfeljebb öt percig forraljuk. A meleg készítményhez adjunk egy teáskanál mézet (pohárnyi főzetenként).

Főzzünk öt percig két pohár vízben egy-két teáskanál apróra vágott csalánt (a levelek és a szárak is felhasználhatók), majd a levest szűrjük le gézlapon keresztül, és keverjük össze zöld teával. Fogyasszon naponta fél pohárral.

Egy tiszta csészében forrázzon le egy teáskanálnyi szárított körömvirágot, hagyja a főzetet három-öt percig meleg helyen állni, majd szűrje le. Négy-hat óránként fogyasszon egy pohárral. Mézet is adhatunk hozzá.

Öntsünk egy teáskanál kapormagot (szárított) egy pohár forró vízbe. Öt perc múlva kis kortyokban igyuk meg a főzetet. Használja naponta kétszer.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszését és nem felejti el, hogy megossza a barátaival és családtagjaival is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial