Blogolunk / Egészség

AZ EGYETLEN OLYAN TERMÉK, AMELY EGYSZERRE PUSZTÍTJA EL A VÍRUSOKAT, GOMBÁKAT ÉS BAKTÉRIUMOKAT

loading...

Amikor a méhek emésztőenzimjei és a növények gyantás anyagai összekeverednek, egy egyedi összetételű, ragadós anyag, a propolisz keletkezik. A méheknek a méhsejtek és a kaptár védelméhez és fertőtlenítéséhez van szükségük propoliszra, az embereknek pedig a gyógyuláshoz.

Bár az idők kezdete óta ismert, a modern orvostudomány egyre több tulajdonságát fedezi fel. A termék sokféleképpen használható: egyszerűen rágva” tejhez adva (jó köhögés ellen) vagy külső vagy belső alkoholos tinktúraként.

A propolisz tinktúra terápiás tulajdonságai

A propolisz tinktúra külsőleg alkalmazva erősíti az immunrendszert, csökkenti a gyulladást, antioxidánsként hat. Külsőleg alkalmazva hatásspektruma még szélesebb: fertőtleníti és gyógyítja a sebeket, regenerálja a bőrt, fájdalomcsillapító, gombaölő.

Az orvosok a legkülönbözőbb állapotok és betegségek kezelésére írják fel: mandulagyulladás, torokgyulladás, arcüreggyulladás, középfülgyulladás, légcsőhurut, hörghurut, tüdőgyulladás kezelésére, vírusfertőzések (influenza, herpesz) megszüntetésére, minden fogászati betegségre, nőgyógyászatban méhnyak erózióra, sőt gyomorbetegségek kezelésére is.

A leggyakrabban használt a 10%-os propolisz tinktúra. A legkényelmesebb a gyógyszertárban megvásárolni a gyógyszert de elkészítheti a sajátját is.

HOGYAN KELL HASZNÁLNI A PROPOLISZ TINKTÚRÁT

1. Torokgyulladás és mandulagyulladás esetén öblítse ki a torkát a tinktúrával, amelyet 1:10 arányban hígítunk sóoldattal.

loading...

2. Készítsen azonos koncentrációjú oldatot a szájöblítéshez fogászati betegségek esetén.

3. Amikor arcüreggyulladása van: Fecskendővel orröblítés ajánlott hígított propolisz tinktúrával a fent megadott arányban.

4. Amikor a fülgyulladása van a fülbe egy vattapamacsot tegyen a készítménybe áztatva. Ha az eljárást gyermeken végezzük, a tinktúrát hígítsuk fel meleg forralt vízzel 1 : 1 arányban. Felnőttek is tehetnek 2 cseppet az 5%-os tinktúrából mindkét fülbe a gyógyulásig.

5. A propolisz tinktúrával való inhalálást (1 csepp tinktúra 5 ml sóoldathoz) légzőszervi megbetegedéseknél alkalmazzák. Az elkészített folyadékot inhalátorba kell önteni.

6. Élénkítőként: 15-20 csepp tinktúrát oldjunk fel egy kanál tejben vagy vízben, és 30 perccel étkezés előtt igyuk meg.

7. Gyomorbetegségek kezelésére 15-20 csepp tinktúrát kell 100 ml meleg vízben feloldani és 30 perccel étkezés előtt meginni.

8. A bőrsérüléseket, sebeket, herpeszes kiütéseket, a lábak és körmök gombás elváltozásait, korpásodást hígítatlan készítménnyel kezelik kötszerek, krémek vagy kenegetés útján.

A propolisz ellenjavallt azok számára, akik allergiásak a méhészeti termékekre. Gyermekek, terhes nők és gépjárművezetők esetében is ellenjavallt, és az alkohol alapú gyógyszereket nem szabad belsőleg bevenni (csak külsőleg lehet alkalmazni). Az allergiás reakciók magas kockázata miatt 3 év alatti gyermekeket egyáltalán nem szabad propolisz alapú gyógyszerekkel kezelni.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial