A kivi A-, B-, B1-, B2-, B3-, B6-, C-, E-vitamint, magnéziumot, káliumot, karotint, enzimeket, ásványi sókat, nátriumot, rostot, nikotinsavat tartalmaz.
1) A szív- és érrendszeri betegségeknél használatos. Erősíti az érfalakat, csökkenti a vérzésveszélyt, normalizálja a vérnyomást. A káliumnak köszönhetően a kivi megakadályozza a duzzanatokat, szabályozza a szervezet víz-só egyensúlyát.
2) Napi egy kivi biztosítja a napi C-vitamin szükségletet – erősíti az immunitást, javítja a fertőző betegségekkel szembeni ellenállást, és gyorsítja a gyógyulást.
3) A kiviben található pektin anyagok nagyon értékesek a bélrendszer számára. Élénkítik a hasznos mikroflórát és felszívják az anyagcsere káros termékeit.
4) A kivi kiváló alapja a gyors diétáknak: alacsony kalóriatartalmú, miközben sok ásványi anyagot és vitamint tartalmaz, megszünteti a fokozott ingerlékenységet és fáradtságot, javítja a víz-só egyensúlyt, ezáltal hozzájárul a fogyáshoz.
5) Ezenkívül a kivit vesekő, vérszegénység, érelmeszesedés, reuma és egyéb betegségek esetén is használják.
Reméljük, a cikk elnyerte a tetszését és nem felejti el, hogy megossza a barátaival és családtagjaival is. Köszönjük.