Egészség

Fenyőméz, az egészség őre: gyorsan enyhíti a köhögést és a torokfájást is! Így készítsd el!

Nagyon egészséges, fogyaszthatjuk magában, vagy tehetjük teába, esetleg ásványvízbe, ételekbe is!

Gyorsan enyhíti a panaszokat a torokfájásnál, görcsös köhögési ingereknél a fenyőméz.

Figyeljük a friss hajtások megjelenését, várjuk meg, míg egy kicsit kifejlődik, de ne várjuk meg, míg megkeményedik, megfásodik.

A leszedett friss hajtásokat alaposan folyó víz alatt mossuk meg. Egy konyharuhán hagyjuk megszáradni, és helyezzük el egy befőttes üvegbe.

Öntsünk rá 1 kg mézet és tegyük 1-2 hónapig a napra.

A Nap természetes módon kiválasztja a fenyőhajtásokból a jótékony hatású hatóanyagokat és az illóolajakat.

A mézet utána szitán át kell önteni egy másik üvegbe. A szitában maradt fenyőrészeket forró teával leönthetjük, s így semmi méz nem vész kárba.

Az így elkészített, de igen értékes mézet, és annak hatását, akkor fogjuk értékelni, mikor jön a tél és kapar a torkunk.

Fenyőszirupot is készíthetünk:

Hozzávalók:

  • 2 liter víz
  • 1 kg cukor
  • fél citrom leve
  • 1 kg fenyőrügy

A fenyőrügyeket alaposan tisztítsuk meg, 1 órán át főzzük a vízben, hagyjuk kihűlni, majd szűrjük le. A levet megmérjük, és visszatesszük főni, beletesszük a cukrot és a citromlevet. 1 kg cukor kell 1 liter léhez.

Addig főzzük, amíg lekvárhoz hasonló állagot és egy barnás-arany színt nem kapunk. A fenyő szirupot forrón üvegekbe töltjük és hidegen tároljuk.

Hidegen is lehet készíteni, de akkor 1 hónapba kerül. Egy nagy üvegbe kell rakni rétegesen a fenyőrügyeket, a mézzel, az utolsó réteg méz legyen.

Az üveget jól lezárjuk és egy hónapig hideg, sötét helyen tároljuk, majd leszűrjük a levet és sötét üvegben tároljuk.

Amennyiben érdekesnek találtad az itt közzétett információkat, kérjük terjeszd a cikket, juttasd el másokhoz is. Köszönjük!

Nagyon egészséges, ihatjuk magában, vagy tehetjük teába, esetleg ásványvízzel fogyaszthatjuk.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial