Blogolunk / Egészség / Tippek

Miért jó ha meleg levegőt fújsz a nyakadra? Sosem találnád ki…

Nincs is szörnyűbb mint amikor úgy kelsz , hogy fáj mindenhol a nyakad. Egész nap korlátoz a mozgásban legyen szó munkáról, autóvezetésről de még az öltözködésben is.

Ennek oka az lehet, hogy kifacsart testhelyzetben aludtunk, túl hosszú ideig ültünk a számítógép előtt, belefeledkeztünk a kötögetésbe vagy a barkácsolásba esetleg túl sokáig tartottuk a vállunkkal a telefont- aminek az lett az eredménye, hogy megfájdult a nyakunk, vagy merevé vált a vállunk. Az aszpirin, az ibuprofen és más gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító gyógyszerek segíthetnek, de egyéb módszerek is léteznek az izomfeszültség enyhítésére.

hdefhdhdhd2

A fájdalom kiváltó oka általában az, hogy túl sok időt töltöttünk egy kényelmetlen testhelyzetben, ezért az izmok görcsbe rándultak. A vállfájdalmat többnyire íngyulladás (az izmot és a csontot összekötő szalag gyulladása), esetleg a vállízületet körülvevő nyálkatömlő gyulladása (bursitis) okozhatja.

jfgjjdfjg

A meleg enyhíti a fájdalmat, és ellazítja a feszült izmokat. Alkalmazhatunk alacsony fokozatra állított melegítőpárnát, infravörös lámpát vagy meleg vizes palackot, esetleg egyszerűen vehetünk egy forró fürdőt vagy zuhanyt.  A meleg vizes borogatás enyhülést nyújt az izomfeszültség okozta nyakmerevségre és -fájdalomra. Áztassunk be egy törülközőt forró vízbe, majd alaposan csavarjuk ki. Hajtogassuk szét, majd terítsük a nyakunk hátsó részére és a vállunkra. Tegyünk a vizes törülközőre egy szárazat is, és mindkettőt hagyjuk magunkon 10 percig.  Egyszerű és gyors enyhülést nyújthat az alábbi módszer is: állítsuk a hajszárítót meleg fokozatra, és fújjuk vele a levegőt a nyakunkra.

jfgdjdfh8

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial