A gyomorsavtól megszabadulni nem egy könnyű dolog. Most mutatunk egy hatékony megoldást!
A nem megfelelő táplálkozásnak köszönhetően nagyon sok ember küzd napjainkban gyomorfájással, gyomorhuruttal. Mindkét betegség igen kellemetlen savtúltengéssel jár, mely okozhat puffadást, égető, kellemetlen érzést a gyomor tájékán.
Mit tehetünk a kellemetlen, székrekedéssel, hasmenéssel, és étvágy ingadozással járó gyomorsav-túltengéstől?
Ilyen esetben ajánlott kerülni a fűszeres, savas, zsíros, olajos és nagyon sós ételeket. Ajánlott egy ideig kevesebb húst és zsírban, olajban sült ételeket fogyasztunk. Kerüljük a savanyúságot, a lencsét, babot, céklát, nyers salátákat, csokoládét, szénsavas ásványvizet, kávét, alkoholt és a dohányzást.
Fogyasszunk az alábbi természetes összetevőket tartalmazó keveréket.
Hozzávalók:
- 1 burgonya,
- 1 alma.
Elkészítés: hámozzuk meg a burgonyát, reszeljük le, és nyomjuk ki a levét. Ugyanezt csináljuk meg az almával is. Keverjük össze a két levet, és naponta kétszer fogyasszuk egy órával ebéd és vacsora előtt. Addig tartsuk a kúrát, amíg elmúlik a savtúltengés.
Mit kell tennünk még, hogy megakadályozzuk a savtúltengést?
- együnk kisebb adagokat egyszerre
- naponta igyunk meg néhány korty aloe vera gélt, ez semlegesíti a savakat, és kiegyensúlyozza a gyomor pH-értékét
- minden evés után tegyünk hideg vizes borogatást a gyomorra, ez enyhíti az égési tüneteket
- nem szabad rögtön evés után lefeküdni, legalább két óra teljen el az evés és a lefekvés között
- fogyasszunk napi rendszerességgel gyömbért
- együnk olyan lugosító ételeket, mint pl. a füge és a papaja
Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.