Növény / Tippek

Ezt tettem az orchideámmal, és újjászületett, virágözön lett az eredmény!

Legalább 35 ezer orchidea-féle létezik, ezerszínű gyönyörű virágokkal. Bár minden éghajlaton megmarad ez a gyönyörű növény, a szobában nem igazán érzi jól magát.

Akadnak orchideafajták, amelyek jobban tolerálják a beltereket, kevesebb törődéssel is bírják a szobaéletet. Mások viszont különleges gondozást igényelnek, hogy ne haljanak meg a szobában. Itt a titok, így kell törődni az orchideával, hogy bent is pompás virágokat hozzon.

Először is, szabadítsd meg a tövet az elszáradt gyökerektől és a növényt a száraz levelektől. Az önállóan ágaskodó gyökereket is szedd le, ezek nem juttatnak tápanyagot a növénybe. A csak sárga leveleket nem kell levágni, meg kell várni, míg maguktól lehullanak. Ha látod, hogy új leveleket hoz az orchidea, az azt mutatja, fejlődik és nem halt meg.

Hogyan kell megfelelően eltávolítani az elhalt gyökereket? Első lépésként, fertőtlenítsd az ollót, majd nyesd le a beteg hajtásokat a gyökérről. A vágás után tedd a tövet aktív szenes oldatba, ez megvédi a növényt a kártevőktől. Ne nyomd a földbe az elvágott gyökeret – a levegőn kell maradnia, hogy behegesedjen. Időnként borostyánkősav oldattal öblítsd át az orchideát!

Nézd meg a videót a teljes útmutatóért.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial