Egészség / Tippek

Ezt a 6 élelmiszert azonnal felejtsd el, ha pajzsmirigy problémával küzdesz

loading...

A pajzsmirigy megfelelő működésének biztosításához a legjobb a megelőzés, hogy jókor észleljük, hogy valami nem működik jól, és azonnal eljussunk a szakemberhez. Emellett az étkezésre is figyelnünk kell, így ezt a 6 ételt felejtse el az, akinek gond van a pajzsmirigyeivel.

1. Cukor

A cukor emeli a vércukorszintet, ez pedig ártalmas, ha valakinek pajzsmirigy gondjai vannak. A cukros élelmiszerek negatívan befolyásolják a hasnyálmirigyet is, ami végül inzulinrezisztenciát okoz. A pajzsmirigyre is azért károsak az cukros ételek, mert leviszik a hormontermelést, így az anyagcsere nem tud jól működni.

2. Kávé

A kávét is kerüljék a pajzsmirigy betegek. A visszafogott kávéfogyasztás nem jelent különösebb problémát, de ha napi 2-3 csészével is megiszunk, akkor kimerülnek a mellékvesék.

3. Sült ételek

Sütéskor ártalmas transzzsírok képződnek, amelyek ártanak a pajzsmirigy működésének, így főleg a zsírban sült ételeket felejtsük el.

4. Glutén

loading...

A gluténtartalmú élelmiszerek is ártanak, ugyanis a gliadin fehérjét a pajzsmirigybetegek szervezete idegen testként kezeli, így az immunrendszer támadást indít ellene, ez rosszullétet okoz.

5. Szója

Csak keveset szabad szójából enni, ugyanis nem engedi a pajzsmirigy hormon normális felszívódását. Az orvosok azt javasolják, hogy ha szóját fogyasztunk,  4 órával később vegyük csak be a pajzsmirigy gyógyszert, mert ennyi idő alatt a szervezet képes lebontani a szóját.

6. Káposztafélék

A káposzta, a kelbimbó vagy a brokkoli. Jódhiányos betegeknél jelenthetnek problémák. Azonban, ha a jódszint megfelelő, akkor egy kis adag brokkoli még nem jelenthet gondot.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial