Egészség / Tippek

Ezek a sokkoló tények a kukoricáról! csodálkozunk, ha ezek után még eszel belőle!

A kukorica a leggyakoribb gabona a világon, szinte naponta eszed, akkor is, ha nem tudsz róla. A kukorica nem zöldség. A kukorica gabona; és talán a legegészségtelenebb mind közül. Sőt, ebben a legrosszabb Z Omega-6 Omega-3 zsírsavak aránya. Az Omega 3 gyulladáscsökkentő hormonokat termel, míg az omega-6 olyan hormonokat termel, amelyek támogatják a gyulladást. Amikor Omega 6 zsírsav aránya eltolódik, az megzavarja a szervezet azon képességét, hogy megadja a kellő választ a a gyulladásos folyamatokra. Ez lehet immun betegségek, a cukorbetegség, a rák, a megnövekedett koleszterinszint, asztma, szív- és érrendszeri betegségek, és a depresszió elindítója.

Dr. Sanjay Gupta szerint a kukorica ott rejtőzik egy csomó élelmiszerben, csipszekben, felvágottakban, üdítőkben szirup formájában úgy, hogy nem is tudunk róla.

A ketchup, salátaöntetek, kóla, kekszek és a chips mind tartalmaz kukoricát, vagy magas fruktóz tartalmú kukoricaszirupot. Ebből lesz az elhízás, a szívbetegségek és a 2. típusú cukorbetegség.

1. Aktiválhatja az autoimmun betegségeket
Bár a kukorica nem tartalmaz glutént, mégis irritálja a bél nyálkahártyáját.  Továbbá a kukorica magas glikémiás indexű, ami azt jelenti, hogy könnyen átalakul cukorrá a szervezetben, amely hozzájárulhat a gyulladáshoz.

2. A kukorica nehezen emészthető
Az emberek nem képesek teljesen megemészteni a kukorica cellulóz rostjait. Az emberi emésztőrendszer nem tudja teljesen lebontani a cellulózt, mert hiányzik belőle az ehhez szükséges enzim.

3. A kukorica lektineket tartalmaz
A lektinek olyan fehérjék, amelyeket nem tudunk megemészteni. Ez károsítja a beleket és gyulladást okoz.

4. A mai kukorica tele van növényvédő szerekkel
A nagyüzemben termesztett kukorica tele van Bt (Bacillus thuringiensis) rovarirtókkal és egyéb káros anyagokkal.
Egy 2011 tanulmány Kanadából, megállapította, hogy a Bt-toxin felhalmozódik az emberi vérben, ami a hosszú távú egészségügyi problémákat okoz.

5. A kukorica genetikailag módosított
Sajnos 85 százaléka a kukoricának genetikailag módosított. Ez egy tanulmány szerint szervi károsodást okozott patkányokban.

6. A kukorica nem zöldség!
A kukorica nem egy egészségtelen zöldség, hanem egy egészségtelen gabona, főleg a mai, és főleg a feldolgozott formában.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

 

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial