Egészség

Egy hónapja szedem a gyömbért: most már élvezhetem a második fiatalságomat.

A gyömbért nem véletlenül hívják varázsgyökérnek. Sokan tudják, hogy a gyömbértea nagy segítség megfázás esetén, de a gyömbér gyógyító tulajdonságai ennél jóval messzebbre mutatnak. Ma elmondjuk, hogyan használja a gyömbért, hogy a legtöbbet hozza ki belőle.

Hogyan használjuk a gyömbért?

Valószínűleg mindenki emlékszik arra, amikor a világjárvány kezdetén a gyömbér szó szerint eltűnt a polcokról, és az ára az egekbe szökött. Hirtelen mindenkinek eszébe jutottak a gyömbér jótékony tulajdonságai, és elkezdte vásárolni. Azonban nagyon kevesen használják rendszeresen a gyömbért. Hasznos tudni, hogy a gyömbérből csak akkor lehet maximálisan profitálni, ha rendszeresen fogyasztjuk. Érdemes legalább egy hónapon keresztül minden nap gyömbért fogyasztani, és ez biztosan pozitív eredményekhez vezet.

A gyömbér egyébként Kínából érkezik hozzánk, ahol nagyra értékelik a gyömbér jótékony tulajdonságait. A gyömbért sokféleképpen fogyaszthatjuk: frissen, porítva, savanyítva stb. A gyömbérből finom, melegítő italok készíthetők: nemcsak a tea, hanem a kávé is ízesíthető gyömbérrel. A gyömbért számos ételben is használják: levesekben, mártásokban, salátákban és desszertekben. A gyömbér sokoldalú termék, amely sokféle ételhez illik.

Tétovázik, hogy beillessze-e a gyömbért az étrendjébe? A gyömbér legfőbb előnyei, amelyek sokrétűek, segíthetnek a döntésben.

Ismerjük meg ennek a csodálatos gyökérnek az előnyeit

1) A gyömbér gingerolt tartalmaz, egy gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkező anyagot. Tanulmányok szerint a gingerol véd az úgynevezett oxidatív stresszel szemben. Ez egy olyan folyamat, amelynek során a szabad gyökök felhalmozódása károsítja a szervezet egészséges sejtjeit. Ez a folyamat vezet az öregedéshez. A gyömbér segít a sejteknek ellenállóbbá válni. A gingerol csökkenti a vércukorszintet is.

2) A gyömbérgyökér olyan anyagokban is gazdag, amelyek serkentik az étvágyat és a vérkeringést. Ezek közé tartozik a kalcium, a magnézium, a vas, a C-vitamin, a kálium, a foszfor és a nátrium.

3) A gyömbér segít a gyomorproblémákon és enyhíti a hányingert. Ezért használható a terhesség korai szakaszában, tengeribetegség vagy vérnyomás-emelkedés esetén. A gyömbér serkenti az emésztést, és segít az emésztési zavarok és a székrekedés esetén.

4) A gyömbér az ízületi problémákkal küzdőknek is jót tesz. A napi gyömbéritalok segíthetnek enyhíteni az ízületi gyulladás tüneteit. Az eredmények azonban csak akkor lesznek érzékelhetőek, ha legalább egy hónapon keresztül naponta fogyasztunk gyömbért.

5) Ez az aromás gyökér a menstruációs fájdalmakat is enyhítheti. Próbáljon meg inni egy csésze erős gyömbérteát, mielőtt fájdalomcsillapítót szedne.

6) A gyömbér rendszeres fogyasztása pozitív hatással van az immunrendszeredre. A meleg tea gyömbérrel és citrommal nélkülözhetetlen ital bármilyen megfázás vagy vírusos betegség esetén.

7) A gyömbér javítja a szájüreg egészségét, mivel hatékonyan pusztítja a baktériumokat. Elég naponta egyszer elrágni egy darab friss gyömbért (és ügyeljünk arra, hogy ne kandírozott legyen!), és a fogaink hálásak lesznek érte.

8) A gyömbér javíthatja a memóriát és a gondolkodási sebességet. Számos tanulmány szerint a gyömbér lassíthatja az agyban az időskori változásokat. Azok az emberek, akik több hónapon keresztül gyömbérkivonat tablettát szedtek, javulást mutattak ki a memóriában, a tanulási képességben és a reakciósebességben.

Beleszeretni a gyömbérbe valóban nem nehéz. Ne felejtse el hozzáadni ezt a csodagyökeret az italaihoz és ételeihez. Nemcsak friss gyömbért, hanem gyömbérport is használhat: a hatás nagyon hasonló lesz.

Minden olvasónknak egészséget és erőt kívánunk. Vigyázzon magára!

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial