Egészség / Tippek

Ellenőrizd a pajzsmirigyed, nincs másra szükséged, csak egy tükörre és vízre!

A pajzsmirigy formája leginkább egy pillangóra hasonlít és a torok felső részében található. A pajzsmirigy működése kihatással van a teljes szervezetre, ezért lényeges, hogy odafigyeljünk rá és időben észrevegyük az esetleges megbetegedéseket.

Mikor a pajzsmirigy túl sok hormont termel, azt túlműködésnek nevezzük. Ha alul működik, szédülés és gyengeség érzékelhető. A pajzsmirigy több féle betegségnek is ki van téve, de ha odafigyelünk rá, ezeket megelőzhetjük és időben felismerhetjük.

Hogyan ellenőrizheted a pajzsmirigy működését:

Emeljük fel a fejünket és igyunk egy korty vizet, közben a tükörben figyeljük a nyakunkat. Többször ismételjük meg, igyunk egy nagyobb korty vizet, majd egy kisebbet és folyamatosan figyeljük a tükörben, hogy milyen a nyakunk. Ha bármi szokatlant veszünk észre, az pajzsmirigybetegségre utalhat.

Érdemes rendszeresen elvégezni ezt az önvizsgálatot. Ha gyakran érezzük magunkat fáradnak, pedig igazán nem is volt miben elfáradnunk, vagy ha a családban van pajzsmirigybeteg, akkor különösen oda kell figyelnünk rá.

Amennyiben a gyakorlat közben nem veszünk észre elváltozást, de mégis a pajzsmirigybetegség tüneteit észleljük, keressünk fel egy orvost.

 

Forrás: bidista.com

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial