A gyomor egyik leggyakoribb betegsége a gyomorhurut, ami a gyomor nyálkahártyájának a gyulladása, amit ha nem kezelnek, akkor gyomorvérzést okozhat.
A gyomorhurut kialakulásának több oka is lehet, de legfőképpen a helytelen táplálkozástól, a stressztől, gyógyszerek szedésétől, alkoholtól és a dohányzástól alakul ki.
Ha úgy gondolja, hogy önnek gyomorhurutja van, feltétlenül forduljon orvoshoz!
A természetgyógyászat több hatásos gyógymódot is ismer a gyomorhurutra. Ebben a cikkben bemutatunk öt olyan házi gyógymódot, mely sokaknak a legjobb házi recept e betegség kezelésére.
Biztosak vagyunk abban, hogyha önnek gyomorégése, gyomorhurutja, vagy gyomorfekélye van, akkor e receptek közül az egyik biztosan segít a gyógyulásban.
Ezek a következőek:
1. Rizs víz
Forraljon fel 1 liter vizet és adjon hozzá 15 dkg rizst. Főzze puhára. Amint puha lesz, öntse le róla a folyadékot (ne engedje, hogy a rizs megszívja magát). Igya meg a vizet egy nap alatt, a folyadéknak mindig langyosnak kell lennie.
2. Almás kamillatea
Pucoljon meg egy almát és szelje fel. Forraljon fel 0,5 liter vizet, tegye bele az almaszeleteket és 1 evőkanál kamillát.
Forralja 2-3 percig, majd zárja el a gázt és hagyja, hogy kihűljön. Szűrje át egy befőttesüvegbe.
Minden reggel a szobahőmérsékletű folyadékból igyon 2- 2,5 decilitert.
3. Gyógytea
Fél liter forró vízzel öntsön le 1 teáskanál körömvirágból és 1 teáskanál martilapuból készült keveréket. Hagyja állni 10 percen keresztül, majd szűrje le. Naponta langyosan fogyasszon 1 decilitert belőle, egy kevéske mézzel ízesíthetjük.
4. Krumpli lé
Pucoljon meg egy krumplit és nyomja ki a levét.
Javasoljuk, hogy minden étkezés előtt 30 perccel éh gyomorra vegyen be 1 evőkanál krumpli levet.
Gyomorhurutnál, ha fáj a gyomra, akkor bármikor bevehet 1 evőkanállal, mert ez azonnal megszünteti a panaszokat.
Kezelés időtartama
- Gyomorégésnél: egy héten keresztül
- Gyomorhurutnál: két héten keresztül
- Gyomorfekélynél: egy hónapon keresztül
4. Édesburgonya (batáta)
Elkészítéséhez szükséges 1 édesburgonya és 6 dl szűrt víz.
Pucolja meg és vágja darabokra az édesburgonyát, a szűrt vízzel együtt bot mixerrel pépesítse. Szűrje le.
Hagyja a folyadékot 2 órát állni.
Az edény aljára le fog ülepedni a keményítő. Óvatosan öntse le a folyadékot és napon, vagy alacsony hőfokon a sütőben szárítsa meg a keményítőt.
Az édesburgonyából készült 1 teáskanálnyi keményítőt oldjon fel 2 dl szűrt vízben. Jól keverje össze.
Reggel éhgyomorra, közvetlenül ebéd és vacsora előtt igyon meg a keverékből 1 pohárral.
Ezek a készítmények, ahogy már mondtuk, nagyon jók a gyomorégésre, a gyomorhurutra és a gyomorfekélyre.
Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.
Forrás: bidista.com