Csodálatos orvosság!
A hát-, láb- és ízületi fájdalmak sokkal nehezebbé és kényelmetlenebbé tehetik a mindennapi életet.
A kutatások kimutatták, hogy a krónikus fájdalmat – gyakran fibromyalgiában – központi szenzibilizáció okozhatja, amikor a gerincvelőben lévő idegsejtek gyulladás vagy sejtkárosodás következtében érzékennyé válnak. Az élelmiszerekben található bizonyos vegyi anyagok kiválthatják az érzékenységet fokozó neurotranszmitterek felszabadulását, ami arra utal, hogy az étrend fontos szerepet játszik a krónikus fájdalom szabályozásában.
A krónikus fájdalommal élőknek tudniuk kell:
Csökkentse a cukorbevitelt, amennyire csak lehetséges, mivel az emelkedett inzulinszint súlyosbíthatja a fájdalmat. Fogyasszon friss, tartósítószerek és adalékanyagok nélküli élelmiszereket. Kerülje a koffeint. Kerülje a nadragulyás zöldségeket. Kerülje a transzzsírokat és a sült ételeket. Használja az élesztőt takarékosan. Kerülje a pasztőrözött tejtermékeket. Csökkentse a szénhidrátokat. Kerülje a gyorséttermeket.
Ha nyers, természetes ételekből álló étrendet követ, növelje az antioxidánsok mennyiségét a szervezetben, ami segít csökkenteni a gyulladást és a fájdalmat.
Gyulladáscsökkentő élelmiszerek:
- zöld leveles zöldségek
- zeller
- cékla
- áfonya
- ananász
- lazac
- dió
- chia magok
- lenmag
- kurkuma
- gyömbér
- fokhagyma
A hörgő fájdalom gyakori probléma, amelytől sokan szenvednek. Bár a fájdalomcsillapító tabletták gyorsan orvosolhatják ezt, számos lehetséges mellékhatással és egészségügyi kockázattal is járhatnak. Szerencsére vannak természetes módszerek a fájdalom enyhítésére. Amire szüksége van, az ananász, zeller, citrom és sárgarépa.
ΑNANÁSZ
Az ananász bromelain-t tartalmaz, egy természetes gyulladáscsökkentő összetevőt, amelyet évek óta használnak betegségek kezelésére. A bromelain nagy része a magban és a szárban található, ezért a kemény magból gyümölcslevet készíteni nagyszerű módja annak, hogy biztosítsuk a teljes hasznát. Az ananász jót tesz a szív- és érrendszeri betegségekben szenvedőknek, és segít csökkenteni a gyulladást azáltal, hogy antioxidánsokkal látja el a szervezetet.
ZELLER
A zeller alacsony kalóriatartalmú zöldség, amely tele van antioxidánsokkal, például C-vitaminnal és flavonoidokkal. A zellerben lévő antioxidánsok fenolos tápanyagaiból származnak, amelyek segíthetnek megvédeni a szervezetet a sejtek, az erek és a szervek oxidatív károsodásától. A zeller béta-karotint, mangánt és gyulladáscsökkentő hatású fitonutrienseket is tartalmaz.
CITROM
A citrom és más citrusfélék, például a narancs, a grépfrút és a lime gazdagok C-vitaminban, amely segít az erek, az inak, az ínszalagok és a csontok építésében és javításában. A citrusfélék szintén jó antioxidáns-források. Ha a nap folyamán citromot adsz a kedvenc gyümölcslevedhez vagy vízhez, csodákra képes, ha a fájdalomcsillapításról van szó.
SÁRGARÉPA
A sárgarépa, a sütőtök és az édesburgonya gazdag A-vitaminban és béta-karotinban, javítják az egészséget. A sárgarépa és a sárgarépalé nagyszerű kiegészítője a gyulladáscsökkentő étrendnek.
A lé elkészítéséhez a következőkre van szükség:
Összetevők:
- 1/2 csésze ananász
- 4 szál zeller
- 1 citrom
- 8 sárgarépa
Elkészítés:
Vágja fel az összes hozzávalót, és tegye őket a gyümölcscentrifugába.
Igya meg és élvezze!
Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.