Egészség / Tippek

Bejelentették: vannak csirkék melyek halálos mérget tartalmazhatnak

loading...

Elismerték sajnos már a hatóságok is – nagyon erős méreg van a csirkehúsban – ezt a rákkeltő anyagot fedezték fel benne!

Már hivatalosan is elismerték a tényt, amiről eddig csak pletykáltak….talán egyszerűbb lett volna ha sosem tudjuk meg!?

Az FDA, az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerbiztonsági Felügyelet közleményben adta ki, hogy súlyos méreg, arzén van a csirkehúsban! Mielőtt megnyugodnánk, hogy csak Amerikáról szól a dolog…NEM!

Az arzént tartalmazó vegyületet sajnos Európában és Magyarországon is széles körben használják a nagyipari tenyésztésben!!!

Hogy miért? Tápba keverve etetik a csirkéknek! Na de álljuk meg egy szóra, és nézzük meg hogy miért is! Nem lepődtünk meg!

Associated Press írása alapján a leggyakrabban használt arzén tartalmú hozamfokozó, a roxarsone gyorsítja a növekedést, megöli a parazitákat, és szebb árnyalatot ad a baromfihúsnak. Magában aroxqarsone még nem is lenne mérgező, de a csirkék testében méreggé alakul bomlástermékként!

loading...

Mit is okoz az arzén…nem kevésbé súlyos kórokkal van kapcsolatban, mint a következők >> húgyhólyag-, tüdő-, bőr-, vese-, és vastagbélrák, kisebb mennyiség rendszeres bevitele pedig részleges bénuláshoz és cukorbetegséghez vezethet.

Tulajdonképpen szinte nyílt titok, hogy Magyarországon is arzénos tápot adnak a csirkéknek a nagyipari csirketenyésztésben!Még az illetékes hatóságok sem tagadják, bár azt igen, hogy az egészségre káros lenne!

És most kapaszkodjunk meg! A bevizsgált termékek 70%-a nálunk is tartalmazta az arzént!!!

Vajon a háztáji csirkével is ez a helyzet, illetve, akkor mostantól miből csináljuk a csirkepaprikást…?

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

 

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial