A lenmag olyan olaj forrása, amely gyógyhatásaiban páratlan. Ezenkívül nyálkás anyagokat is tartalmaz. Ezek a szempontok határozzák meg a lenmag fő tulajdonságát, mint természetes megelőző és terápiás szer a gyomor-bélrendszeri betegségeknél.
A lenmag hatékony allergia, ízületi gyulladás és artrózis, érelmeszesedés, és koszorúér-betegség esetén. Kiváló gyógymód más szív- és érrendszeri betegségek megelőzésére, beleértve az agyi érrendszeri betegségeket is.
Ezen kívül általános gyógyító hatással és egyéb gyógyászati tulajdonságokkal is rendelkezik, amely minden csírában megtalálható.
A len csíráztatásának módja – nyitott, géz vagy pamutszövet rétegek között. A gézt mindig nedvesen kell tartani.
A lenmag egyenetlenül csírázik, ezért amint az első magok kicsíráznak (körülbelül a második napon az előzetes áztatás után), az egész adagot tegye át egy befőttesüvegbe, és rakja a hűtőbe, ahol a csírázás folytatódik.
Ellenkező esetben a magok „belegabalyodnak” a gézbe, és nagyon nehéz lesz összegyűjteni őket a felületéről.
A legjobb, ha egyszerűen egy kanállal kikaparja a magokat. Néhányuk megsérül, és a további csírázás leáll.
Az ajánlás szerint egyszerre legfeljebb 2 evőkanálnyi száraz magot kell csíráztatni. A bevitel mértéke 10-15g (1 teáskanál) reggel étkezés előtt.
Legfeljebb 5 napig tárolható – hűtőszekrényben. Hosszú távú tárolás céljából mézben tartósítható. A csírákat 1:4 arányban keverje össze a mézzel, és tegye a hűtőszekrénybe.
A fogászati problémákkal küszködőknek a csírákat alma vagy más gyümölcs vagy zöldség pépjével kell összetörni.
Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.