Egészség / Érdekesség

Az éjszakai munka rossz hatással van az egészségesre! Miért betegedhetünk meg, ha alvás helyett dolgozunk?

Az orvosok szerint ha úgy döntünk, hogy éjszaka dolgozunk, tudnunk kell, hogy ennek komoly egészségügyi következményei lehetnek. A biológiai óránk felborul és ennek következményeként több egészségügyi probléma is bekövetkezhet.

Az orvosok úgy vélik, hogy az éjszakai műszak nagyon igénybe veszi a szervezetet. A test nehezen tud hozzászokni az éjjeli ébrenléthez.

Akik éjjel dolgoznak, tudatában kell legyenek annak, hogy felborul a biológiai órájuk, ez akár hízáshoz is vezethet. Mivel a szervezet számára megterhelő ez az állapot, akár szívproblémák is felléphetnek, ha éjjel nem tudunk pihenni.

Hajlamosabbak a szívproblémákra, de veszélyezteti őket, a magas vérnyomás, a szívinfarktus is. A biológiai óra felborulása sokkal veszélyesebb azok számára, akik már valamilyen szívbetegséggel küzdenek.

az-ejszakai-munka-rossz-hatassal-van-az-egeszsegesre-miert-betegedhetunk-meg-ha-alvas-helyett-dolgozunk

A kialvatlanság miatt a szervezet kevesebb inzulint tud termelni, így a cukorbetegség is fenyegeti azokat akik éjjel dolgoznak. A hormonháztartás is felborulhat, ami elhízáshoz vezethet. A kialvatlanság még a rák kockázatát is növeli!

Az orvosok szerint a legnagyobb munkabíró képességgel 9-11 óra és 17-19 óra között rendelkezünk.  13-15 óra között és 23-3 óra között a legkisebb a teherbíró képességünk.

Arra is felhívják az éjjel dolgozók figyelmét, hogy gyomor problémák is felléphetnek, így a hányinger, a puffadás, a gyomorégés, a hasmenés, a székrekedés, de még a gyomorhurut sem ritka.

 

Forrás:  bidista.com

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial