Az aszalt szilva sokkal több tápanyagot tartalmaz, mint a friss szilva. Az aszalt szilva a legegészségesebb aszalt gyümölcsök közé tartozik.
Az aszalt szilva gazdag oldható („feloldja” a káros koleszterint) és oldhatatlan (a bélműködést javító) rostokban egyaránt.
Az aszalt szilva védi a fogzománcot a károsodástól, nagymértékben erősíti azt, és véd a szuvasodás ellen.
Az aszalt szilva kifejezett antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik.
Az aszalt szilva gyorsan élénkíti a szervezetet, nagymértékben növelve annak hatékonyságát.
Az aszalt szilva segít egyensúlyban tartani a sav-lúg egyensúlyt.
Az aszalt szilva megfiatalítja és revitalizálja az összes belső szervet.
Az aszalt szilva figyelemre méltó tisztító tulajdonságokkal rendelkezik (küzd a székrekedés ellen, eltávolítja a méreganyagokat).
Az aszalt szilva felfrissíti a bőrt.
Az aszalt szilva megbirkózik a vitaminhiánnyal és a vérszegénységgel.
Az aszalt szilva ellenáll az onkológiai jellegű betegségeknek.
Egészségmegőrző keverék aszalt szilvából – recept
Ebben a bejegyzésben egy egyszerű és ízletes receptet mutatunk be, amely aszalt szilvából és más szárított gyümölcsökből készül, és remek reggeli vagy uzsonna lehet.
Hozzávalók:
- 200 g aszalt szilva
- 100 g aszalt sárgabarack
- 50 g mazsola
- 50 g dió
- 1 teáskanál fahéj
- 1/4 teáskanál szerecsendió
- 2 evőkanál méz
- 2 dl víz
Elkészítés:
- Mossuk meg az aszalt szilvát, az aszalt sárgabarackot és a mazsolát, majd vágjuk kisebb darabokra. A diót is aprítsuk fel.
- Tegyük egy lábasba a szárított gyümölcsöket, a fűszereket, a mézet és a vizet, és forraljuk fel. Csökkentsük a lángot, és főzzük kb. 15 percig, amíg a gyümölcsök megpuhulnak és a lé besűrűsödik.
- Hagyjuk kihűlni a keveréket, majd tegyük egy üvegbe vagy egy másik zárható edénybe. Hűtőben tároljuk.
- Fogyasszuk magában vagy joghurttal, zabpehellyel, granolával vagy kenyérrel.
Jó étvágyat!
Reméljük, a cikk elnyerte a tetszését és nem felejti el, hogy megossza a barátaival és családtagjaival is. Köszönjük.