Érdekesség / Tippek

A tavasz közeledtével így tedd el a télikabátodat – Hogyan mossuk ki a pehellyel bélélt kabátunkat mosógépben?

A tél beálltával mindenki előkeresi a melegebb kabátjait a szekrény mélyéről. Sokunk télen, de még ősszel is pehellyel bélelt kabátokat hord, mert ezek kellően melegek, kényelmesek és egyben nagyon praktikus viselet is. Az újbóli használatuk előtt azonban érdemes ezeket megtisztítani, kimosni. A mosodák és ruhatisztító szalonok azonban meglehetősen drágák, ezért, hogy spóroljunk, érdemes otthon kimosni a kabátjainkat. De még mielőtt egyszerűen betennénk a kabátokat a mosógépbe, érdemes tisztázni, hogyan is kell helyesen kimosni ezeket a kabátokat.

Hogyan mossuk ki a pehellyel bélélt kabátunkat mosógépben?

1. A mosás előtt a gombokat gomboljuk be, a cipzárakat húzzuk fel. Ha a kapucni szőrmés, vegyük le róla. Fordítsuk ki a kabátot.

2. Egyszerre csak egy kabátot mossunk, semmi más ruha ne legyen ezen kívül a mosógép dobjában.

3. A mosáshoz kizárólag folyékony mosószert töltsünk a gépbe, semmi esetre se használunk mosóport!

4. Ha van speciálisan erre való program, azt válasszuk ki a mosógépen. Ha nincs, akkor az egyik kímélőbb módot. Alacsony hőmérsékleten mossunk, lehetőleg 30 fokon. Legalább háromszor, négyszer öblítsük át a kabátot.

5. Mosás után az a legfontosabb, hogy a toll ne álljon össze egy csomóvá. Ehhez 3-4 teniszlabdát kell a mosógépbe tenni a mosás előtt, természetesen, miután magukat a labdákat alaposan megmostuk.

6. A kabátot friss levegőn szárítsuk. Tilos a kabátokat tűz, radiátor vagy valamilyen fűtőtest mellé tenni száradni.

7. A kabát nem egy nap alatt fog teljesen kiszáradni. Időnként rázzuk meg a kabátot, hogy ezzel is akadályozzuk a pelyhek összeállását.

Amennyiben betartod ezeket az egyszerű szabályokat, a kabátod a mosógéppel való mosás után is kiválóan fog kinézni.

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is, hogyan kell helyesen kimosni mosógépben a pehellyel bélelt kabátot! Valószínűleg számukra is hasznos lesz tudni ezt.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: ketkes.com

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial