Család / Érdekesség / Tippek

Milyen életkorban engedhetünk meg bizonyos dolgokat a gyereknek? Hasznos táblázat a szülőknek!

Hány éves voltál, amikor először a barátnődnél alhattál? Mikor kezdted el sminkelni magad és mikor volt az első randid? Kamaszkorban biztosan mindent hamarabb szerettél volna, úgy érezted, hogy a szüleid semmit nem engednek meg, de a felnőttek szemszögéből nézve bonyolultabb a helyzet.

A szülőknek sem könnyű eldönteni, mikor és mihez elég érett a gyerek, hiszen minden gyermek más. Van aki nagyon éretlen, van aki felelősségteljes, de mindegyik önállóságra vágyik. A szülők azonban mégis azt mondják, hogy a gyerekek túlságosan hamar akarnak felnőni, túl korán akarnak önállóak lenni. A Harris Pool felmérése szerint a szülők 92%-a úgy gondolja, hogy a gyermekek túlságosan hamar akarnak felnőttként viselkedni.

A felmérést 2643 amerikai felnőtt és 510 (13 – 17 év közötti ) kamasz körében végezték. A felmérés legfőbb kérdése az volt, hogy mikor elég érett a gyerek ahhoz, hogy bizonyos dolgokat egyedül is elvégezhessen.

sfsdfsdfhgdsgsdfsd2

A szülők legnagyobb része úgy véli, hogy 18 évesen a gyerek felnőtté válik, ekkor már hagyni kell, hogy a saját életét élje. A 65 év feletti amerikaiak legnagyobb része viszont azt mondja, hogy 19,5 éves korban válik a kamaszból felnőtt. Neked mi a véleményed?

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: bidista.com

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial