A sárgarépa tartósításának folyamata újra és újra bebizonyosodott, hogy nagyon egyszerű és megbízható. Gyakorlatilag nincs rothadásból vagy a gyökértermés zsugorodásából eredő veszteség. Ehhez mossuk meg a sárgarépát, vágjunk le egy kicsit a termés tetejéről és aljáról, és alaposan szárítsuk meg.
Ezután 8-10 darabos adagokban ossza szét és pakolja műanyag zacskókba.
Jobb, ha vastagabb falú zacskókat vagy 2-t (egyiket a másikba) veszünk. Tegyünk egy csövet (szívószálat) a zacskóba, és a szánkkal szívjuk ki a levegőt, amennyire csak lehet.
Ezután gyorsan csavarja el a zacskó nyakát, és húzza ki a csövet.
Hajlítsa a nyakát félbe, és kösse össze szorosan zsineggel. A többit ugyanígy végezze el. Tárolja egy fa- vagy kartondobozban a pince alján, száraz helyen.
Reméljük, a cikk elnyerte a tetszését és nem felejti el, hogy megossza a barátaival és családtagjaival is. Köszönjük.