Volt már olyan étel, ami azért nem sikerült, mert nem voltak megfelelőek az arányok? Ez egyáltalán nem az Ön hibája, hanem egyszerűen a receptben megadott mérések félreértelmezése. A weboldalakon és a szakácskönyvekben a termékek mértékegységekben, csészékben vagy milliliterben vannak feltüntetve… De mit tehet, ha nincs kéznél mérleg, mérőpohár és egyéb mérőedények?
Elkészítettük a receptekben szereplő mértékegységek pontos átváltását a praktikus evőkanálra és teáskanálra. Most már pontosan tudni fogja, hogy hány teáskanál liszt van egy pohárban, és hány teáskanál fűszer vagy növényi olaj szükséges egy ízletes borscs vagy hússaláta elkészítéséhez. A gyümölcsök és zöldségek hozzávetőleges súlyát is megadjuk, így pontosan annyi hozzávalót vehet, amennyit a recept előír.
A táblázatban azokat az összetevőket találja, amelyeket a világ konyháiban a leggyakrabban használnak. Többé nem kell speciális mérőeszközöket vásárolnia, mivel a grammot, millilitert és más mértékegységeket át tudja alakítani kanálra, amelyek valószínűleg mindig kéznél vannak. Jó szórakozást a konyhában és jó főzést!
Termék neve, Csésze (g), Leveseskanál (g), Teáskanál (g)
Burgonyaliszt 200 16 4
Búzaliszt 175 15 4
Hajdina dara 210 20 5
Zabpehely 230 25 6
Búzadara 225 20 5
Köles 225 20 5
Árpagríz 225 20 5
Zab 170 18 5
Kukoricadara 180 20 6
Gabonafélék Töltelék 140 20 6
Zabpehely 90 12 3
Rizs 230 20 5
Borsó 230 20 5
Bab 230 20 –
Lencse 210 – –
Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.