Blogolunk / Egészség / Tippek

A legújabb kutatások szerint, a kendermaggal számos betegséget kezelhetünk

Habár a marihuána és a kendermag azonos fajhoz tartoznak, a hatásuk teljesen más. Tehát, a kendermag nem okoz semmilyen pszichotróp reakciót, sőt egyedülálló tápértéket nyújthat és jelentős egészségügyi hatása van.

Ez azt jelenti, hogy fogyaszthatsz annyi kendermagot, amennyit csak akarsz. Tehát, fontos kiemelni, hogy a kendermag nem tartalmazza a kábító hatású delta-D-tetrahidro-kannabinolt (=THC).

A kendermagban fellelhető fehérje a legmagasabb szinten hasznosítható növényi fehérjék közé tartozik. A szervezetünk számára a fehérjék legfőbb funkciója a szövetek működésének fenntartása és azok növekedésének elősegítése. A kendermag fehérjéje rendkívül könnyen felszívódik, így nagymértékben hozzájárulhat az egészséges immunrendszer fenntartásához.

A kendermag néhány kereskedelmi felhasználása:

  • Egészségügyi élelmiszerek
  • Építőanyagok
  • Textil
  • Testápolási termékek
  • Műanyag
  • Tisztítószerek

A kendermag tartalmaz:

Ásványokat

  • Foszfor – 1160mg
  • Kálium – 859mg
  • Magnézium – 483 mg
  • Kalcium – 145 mg
  • Vas – 14 mg
  • Mangán – 7 mg
  • Cink – 7 mg

Vitaminokat

  • A-vitamin – 3800 NE mg
  • B1-vitamin – 0,4 mg
  • B2-vitamin – 0,11 mg
  • B3-vitamin – 2,8 mg
  • B6-vitamin – 0,12 mg
  • A D-vitamin – 22.77.5 NE mg
  • E-vitamin – 90 mg NE mg

A kendermag fogyasztásához, először el kell távolítania a kemény külső héjat annak érdekében, hogy a krémes és lágy belsőhöz jussunk. Az íze hasonlít egy kicsit a dióéhoz, és rendkívül sokoldalú a felhasználhatósága a konyhában;  turmixokhoz, salátákhoz, főzéshez, sütéshez.

A megjelent kutatások szerint a kendermag ideális arányban tartalmaz 3: 1 az omega-3 és omega-6 zsírsavakat, amely elősegíti a szív- és az érrendszer egészségét.

Kendermag is tartalmaz gamma-linolénsavat (GLA), amely támogatja a növekedést és a normális sejtműködést, és kedvező hatással van az izmokra, az idegekre és a szervekre az egész testben.

A kendermag egészségügyi előnyei

  1. Kedvezően hat a szív- és érrendszeri megbetegedésekre
  2. Segíti az emésztést
  3. Segít elpusztítani a rákos sejteket
  4. Csökkenti a PMS, menopauza tüneteit
  5. Elősegíti a bőr betegségeinek gyógyulását
  6. Segít a fogyásban
  7. Megszünteti az ízületi gyulladásokat
  8. Tökéletes fehérjeforrás

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial