Tippek

A legrosszabb amit tehetsz, hogy túlöltözteted a gyereket a hidegben!

Ahogy beköszönt a hűvös idő, a szülők egyre vastagabban öltöztetik a gyerekeket. Minél hűvösebb van, annál több réteg ruhát adnak a kicsikre, de ennél rosszabbat nem is tehetnének!

Miért nem szabad túlöltöztetni a kicsiket?

A gyermekeket is úgy kell öltöztetni, mint a felnőtteket akkor is ha hideg van. Ha mi nem fázunk egy vastag pulóverben, kabátban akkor a gyerek sem fog. A kicsiket télen ne vigyük ki sapka nélkül, de ne adjunk rájuk több réteg ruhát. Nincs szükség több pulóverre és a szájuk elé sem kell sálat kötni, hogy ne lélegezzék be a hideg levegőt, mondja dr. Madalina Giosanu gyermekorvos.

A gyerekorvos szerint, ha a gyerek túl vastagon van felöltöztetve, nehezebben mozog, így pedig jobban érzékeli a hideget. Ez érvényes a lábakra is. Ha több réteg zoknit adunk a kicsikre, kevésbé tudják mozgatni a lábaikat, ettől a lábakban a vérkeringés nem fog rendesen működni, tehát a gyerek jobban fogja érezni a hideget. Így könnyen meg is izzadhat, ami megfázáshoz, rosszabb esetben tüdőgyulladáshoz is vezethet.

A hideg levegő nincs rossz hatással a gyerekekre, a friss levegőre szükségük van minden nap. A gyermekorvos szerin a kicsiket minden nap ki kell vinni a friss levegőre.

A megfázás miatt sem kell aggódni, a gyermekorvos szerint az is normális, ha a kicsik évente akár 6 alkalommal is megfáznak. Ez iskolás korban is teljesen elfogadott. Az immunrendszerük így alakul ki, a kisebb megfázások esetében, nem kell mindenféle gyógyszerekkel teletömni a kicsiket.

Forrás: ketkes.com

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial