Modern életvitelünk sokszor kárt okozhat szervezetünkben. A máj szerepe fontos, segít a zsírok és toxinok feldolgozásában, kiürítésben. Ha a környezeti hatásoknak, az egészségtelen ételek, italok fogyasztásának köszönhetően leterheljük a májat, az tartósan károkat okoz egészségünkkel. Ezért együnk olyan élelmiszereket, melyeket rendszeresen fogyasztva megelőzhetjük a bajokat, tisztítjuk a májat és serkentjük a megfelelő működésre.
Fokhagyma – szelénben gazdag, felelős azon enzimek aktiválásában, melyek kiürítik a méreganyagokat.
Grapefruit – antioxidánsokban és C-vitaminban gazdag rostdús gyümölcs, serkenti a máj természetes tisztulását. Napi 1 pohárral ajánlott.
Cékla és sárgarépa – javítják a májfunkciót gazdag béta-karotin és a növényi flavonoidoknak köszönhetően
Zöld tea – magas antioxidáns ital mely támogatja a máj működését és finom serkentő is.
Alma – pektin tartalma segíti az emésztőrendszerben található méreganyagok távozását és a májtisztulási folyamatokat.
Olíva olaj – Szerves olajok mértékkel történő fogyasztása megtisztít a káros toxinoktól. Sok kultúrában nem véletlenül csepegtetik kenyérre naponta vagy locsolják ételeikre.
Brokkoli és karfiol – Az enzimjeik nagyon fontos anyagok, amelyek szintén detoxikusak
Citromlé – Érdemes minden napot egy puhár citromlével, langyos citromos vízzel indítani, hogy felébredjen a májunk.
Dió – magas szintű arginin és omega-3 zsírsavának köszönhetően, tisztító és jó detoxikáló.
Kurkuma – ha minden elfogyasztott ételünket megszórjuk kurkumával, májunk minidig elégedett lesz.
Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.