Blogolunk / Egészség

Népi gyógyászat: borogatások fájó ízületekre, gyógymód az otthoni kezelésre

loading...
  1. recept: Homoktövis olaj, mint az ízületi gyulladás gyógymódja

Keverjen össze fél evőkanál homoktövisolajat két evőkanál mézzel és egy evőkanál zúzott tengeri sóval. Melegítse a keveréket egy zománcozott edényben, és folyamatosan keverje, amíg homogén masszát nem képez. Dörzsölje be a fájdalmas ízületek területét lefekvés előtt, fedje be bojtorjánlevéllel, rögzítse fóliával és tekerje be gyapjúkendővel. Reggel vegye le a borogatást, törölje le a területet egy enyhén nedves törülközővel.

  1. recept: Ízületi gyulladásos borogatás

Keverjen össze egy leveseskanál virágmézet két leveseskanál kámforolajjal. Ezután tegye egy friss káposztalevél egyik oldalát, és tegye a fájó térdre. A lepedőt rögzítheti fóliával, és mindenképpen tekerje be meleg törülközővel vagy sállal. Tartsa a borogatást legfeljebb négy órán át.
Maga a káposztalevél gyógyító tulajdonságokkal rendelkezik. A fájó ízületek kezelésének fokozásához tegye a következőket. A káposztalevelet pépesítsük, és vágjuk ki belőle a nagy ereket. Ha mindent jól csináltunk, egy kis nedv fog szivárogni a levélből. Az így feldolgozott levelet a fájdalmas területre helyezzük, és egy fóliával (celofánnal) és egy törülközővel vagy sállal rögzítjük. A borogatásnak nem szabad túlfeszesnek lennie – elég, ha a levél nem esik le a megfelelő helyről. Az ízületi duzzanat enyhítéséhez elég, ha néhány órán át egy borogatja a fájó területet.

  1. recept: Mustáros borogatás
loading...

Folyékony méz, száraz mustár és növényi olaj egyenlő arányban keverve (egy borogatáshoz elegendő egy evőkanálnyi összetevő). Tegye a keveréket közepes lángra, és forralja fel. Az előkészített keveréket egyenletes rétegben helyezze két vagy három rétegben összehajtogatott gézre. Az egyszerűség kedvéért a gézt előre tegye műanyag fóliára. Helyezze rá a borogatást és csomagolja be. A borogatást másfél órán át ajánlott rajta tartani.

  1. recept: Forró borogatás ízületi gyulladásra

A meleg borogatás hatása a vérkeringés javulásán alapul a fájdalmas területen, ami a fájdalom és a duzzanatok enyhüléséhez vezet. A forró borogatás tartalmazhat mustárt vagy egy meleg vízzel hígított zabpehelykrémet. Különösen jótékony hatás érhető el, ha forró homokzsákot helyezünk a fájdalmas ízületre – tartsunk egy ilyen zsákot rajta körülbelül 20 percig.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial