Blogolunk / Szépség

A leggazdagabb kollagénben. Ez a gabonapehely 10 évvel fiatalítja meg egy nő testét!

loading...

Az árpagyöngy hántolt és méret szerint osztályozott árpa.
A főtt árpagyöngyöt szépségzabkásának nevezik, mert csak ez a dara tartalmaz hatalmas mennyiségű lizint, egy olyan aminosavat, amely aktív szerepet játszik a kollagén szintézisében. Mindenki tudja, hogy segít fenntartani a bőr rugalmasságát, megelőzve a ráncok kialakulását. Egy másik ok arra, hogy a gyöngykása minden nő étrendjébe bekerüljön, a nagy mennyiségű B-, A-, PP- és E-vitamin.
A gyöngykása rendszeres fogyasztása nemcsak a bőr szépségének megőrzésében, hanem a testsúly csökkentésében is segít! A tápláló, de alacsony kalóriatartalmú termék rostban és fehérjében gazdag.

Hogyan főzzük az árpát: néhány titok
Forralás előtt a darát alaposan át kell öblíteni. Öntse az árpagyöngyöt egy tálba, öntsön rá vizet, és a “gyöngyöket” összedörzsölve keverje össze. Engedje le róla a szennyezett vizet, és adjon hozzá tiszta vizet, majd ismételje meg az eljárást. Közvetlen főzés előtt újra meg kell mosni a darát, hideg vízzel leönteni (egy liter víz 1 pohár darára), és legalább 4 órán át állni hagyni; az árpát ajánlott nagy lábasban főzni, mivel főzés közben akár ötszörösére is megnövekszik a térfogata.

Egyszerű módszerek az gyöngykása főzéséhez

1) SZÁMÚ RECEPT

Szükség lesz hozzá:

  • árpagyöngy – 1 csésze,
  • víz – 5 csésze,
  • vaj – 30 gramm,
  • só – ízlés szerint.

Főzési módszer

loading...

Öntsünk hideg vizet az előkészített árpára. Tegye fel a tőzhelyre. Forraljuk fel, és alacsony hőfokon 45 percig főzzük. Engedje le a vizet. Adjunk hozzá vajat. Sóval fűszerezzük. Keverje meg. Hagyja állni 10 percig. Kész!

2) SZÁMÚ RECEPT

Szükséged lesz hozzá:

  • árpagyöngy – 1 csésze,
  • vaj – 1 evőkanál,
  • víz,
  • só – ízlés szerint.

Főzési módszer

Öntsük az előkészített árpát a forrásban lévő vízbe. Forraljuk 5 percig. Az idő elteltével szűrje le. Öntsön 3,5 csésze hideg vizet egy lábasba, és forralja fel. Adja hozzá a vajat és a sót a forrásban lévő vízhez. Keverjük bele az árpát. Lassú tűzön főzzük körülbelül 35 percig. Fedjük le az edényt és tegyük be a 80 fokra melegített sütőbe egy órára.
Fordítsa ki a kását egy tálalótálra, és kóstolja meg!

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial