Mennyire biztonságosak a GMO-k?

A GMO-k esetében két teljesen ellentétes álláspont van. Az egyik oldalon vannak olyan iparági vezetők és tudósaik, akik azt állítják, hogy a genetikailag módosított élelmiszerek teljesen biztonságosak, és nem tekinthetők mérgezőnek vagy egészségtelennek. De a másik oldalon egyre több bizonyíték van arra, hogy van kapcsolat a mérgező és allergiás reakciók, valamint a fogyasztásuk közt. A laboratóriumi kísérletek sora mutatja, hogy gyakorlatilag minden laboratóriumi állat károsodik. A fejlett országok többsége szigorú rendelkezéseket vezetett be, és a GMO-gyártást és felhasználást is tiltja. Ezek Ausztrália, Japán és az egész EU, amely arra enged következtetni, hogy nem lehetnek fogyasztásra biztonságosak.

GMO címkézés

A szokásos módon termesztett gyümölcsöket és zöldségeket (vegyi anyagok hozzáadásával) négy számjegyből álló kóddal jelölik. Az ökológiai termesztésű gyümölcsöket és zöldségeket öt számjegyből álló címke kóddal jelölték meg, amely 9. számjeggyel kezdődik. A genetikailag módosított gyümölcsök és zöldségek kódja öt számjegyből álló és 8.-al kezdődik. Így egyértelműen felismerhetőek ezek a termékek. Tudnunk kell, hogy mit vásárolunk, mert manapság a feldolgozott élelmiszerek több mint 80 százaléka  az Egyesült Államokban genetikailag módosított alapanyagok felhasználásával készül.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: aztbeszelik.com