Növény

Ezt csináld az orchideával, hogy virágba boruljon ismét

loading...

Minden, amit a közkedvelt növény ápolásáról tudni érdemes.

Az orchidea (Orchidaceae) különleges növény, ami főként a meleg évszakokban számos lakásban megtalálható. Mutatós virág, amivel nagyon egyszerűen fel lehet dobni otthonunkat, ám eléggé kényes, ezért is célszerű tisztában lenni a megfelelő gondozásával. A következőkben adunk pár tippet, melyek garantálják, hogy csodaszép éke legyen a szobáknak.

Öntözés

Az orchidea nem szereti a száraz levegőt, mert magasabb páratartalomhoz szokott, ezért érdemes minden nap permetezned szobahőmérsékletű vízzel. A cserépben lévő ültetőanyag mindig legyen egy kicsit nedves, de figyelj rá, hogy alatta soha ne álljon a víz. Ahogy melegszik az idő, a növényt is egyre gyakrabban öntözd, akár hetente kétszer is lehet.

Figyelj a levelekre

Érdemes a virág leveleit megtörölgetni, hogy a rárakódott portól megtisztítsd. Mivel a meleg levegő serkenti a kártevők szaporodását, hetente ellenőrizd őket. Hosszú virágzás után engedd, hogy kicsit pihenjen növény, így az elszáradt virágokat a tövüknél vágd vissza. A tavaszi virágzású orchideát intenzívebben tápozd.

Átültetés

loading...

Az orchideát is át kell ültetni tavasszal, legalább kétévente. Figyelj a speciális ültetőanyagra és arra is, hogy új cserepet kapjon a növény. A lepkeorchideákat elvirágzás után, míg a Cattleyákat az új hajtások megjelenésekor kell átültetni.

Fényigény

Az orchidea nagyon szereti a napsütést, ezért ügyelj rá, hogy minél világosabb helyre tedd, ahol legalább 2-3 órát éri a fény. Arra viszont vigyázni kell, hogy az erős napfény nehogy megégesse a leveleket, ezért ne tűző napra helyezd.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: szupertanacsokblog.hu

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial