Ne dobja ki a fehér fokhagymahéjat, ha meghámozza. Gyűjtse össze és tárolja. Ez a legértékesebb gyógymód a fiatalság meghosszabbítására. Minden hónapban igyon egy fehér fokhagymahéjból készült italt.
Fogjon egy marék fehér fokhagymahéjat, és öntsön rá egy pohár forró vizet. Miután felforrt a vízforraló, várni kell 1-3 percet, és csak ezután öntse a vizet a héjakra. Az italt a pohárban lévő víz kihűlése után, körülbelül 6-8 óra múlva fogyassza el. Az italt ne forrón vagy akár enyhén melegen igyuk. A gyógyító italból egy nap alatt 4 pohárral kell meginni.
Előre is elkészíthető, mert az italnak általában sokáig tart kihűlni. A bőre hamarosan tökéletes lesz. Tehát ne dobja ki a fehér héjat, hanem gyűjtse össze. Nagyon hasznosak lesznek a víz készítéséhez.
Miért olyan hasznos a fokhagymahéj? Milyen gyógyhatású anyagok vannak benne?
Ha fog egy darab fokhagymahéjat, és mikroszkóp alatt megnézi, kocka alakú kvercetin kristályokat talál sorban egymásra rakva.
Tanulmányok kimutatták, hogy a fokhagyma- és hagymahéjak 4%-ban tartalmazzák az antioxidáns biflavonoid kvercetinint.
A hagymával, a fokhagymával és a zöld teával együtt a kvercetin fő forrásának tekintik. Mivel a legtöbbünknek valamilyen okból kifolyólag nagy dózisban van szüksége a kvercetinre, lehetőleg mindezekből a forrásokból napi rendszerességgel kellene hozzájutnunk.
A híres Dr. Atkins a kvercetint tartotta a legjobb antihisztaminnak, és ezt írta fel különböző allergiákban szenvedő betegeinek. A legtöbb orvos azonban a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésének eszközeként ismeri. A sok kvercetint fogyasztó embereknél sokkal kisebb a szívroham és a stroke kockázata, és kisebb valószínűséggel alakulnak ki vérrögök.
Fokhagyma fejzúgás ellen – a tinktúra receptje
Ki gondolta volna, hogy az ősi kínai homeopátiás gyógymód, amelyet a tudósok ötezer évvel ezelőtt táblákra írva találtak meg, ma már kapható!!! Ez a szer megtisztítja a szervezetet a zsíroktól, a káros koleszterintől és a mészlerakódásoktól, drámaian javítja a szervezet anyagcseréjét. Ez az eszköz rugalmassá teszi az ereket, megelőzi a szívinfarktust, az anginát, a szklerózist, a különböző daganatok kialakulását. Emellett gyógyír a fejfájásra, fülcsengésre és javítja a látást.
Ezenkívül helyreállítja az immunitást, segít felgyorsítani az anyagcserét. Ez a varázslatos gyógymód a fokhagyma!
Pontosabban – fokhagyma tinktúra. Ha rendszeresen szedi, érezni fogja a szervezetét megfiatalító hatását – ezt már kipróbálták.
Hogyan készítsünk fokhagyma tinktúrát
Vegyünk és hámozzunk meg egy közepes méretű fokhagymafejet (ne távolítsuk el a hártyákat, amelyek a fokhagymagerezdeken vannak – ezek különösen hasznosak!) Ezután a citromot jól mossuk meg és áztassuk be. Távolítsa el a héját, tegye a fokhagymát és a citromhéjat egy turmixgépbe, és őrölje meg. A kapott masszát üvegedénybe tesszük, és hatszáz gramm hideg, forralt vizet öntünk rá. Fedjük le az edényt. Hagyjuk a tinktúrát három-négy napig állni a hűtőszekrényben. Ezután szűrjük le, és három hónapon keresztül éhgyomorra (reggel) vegyünk be 50 grammot. Természetesen készítsen (előre, hogy ne legyen szünet) újabb adagokat. A kúra a következőképpen zajlik – három hónapig isszuk a tinktúrát, majd egy hónap szünetet tartunk.
Reméljük, a cikk elnyerte a tetszését és nem felejti el, hogy megossza a barátaival és családtagjaival is. Köszönjük.